Συλλήψεις για κροτίδες σε Νάξο, Πάρο και Κάλυμνο

    Τρεις νεαροί πέρασαν τη νύχτα του Μ. Σαββάτου στα κρατητήρια

    Ως και λίγη ώρα πριν από την Ανάσταση συνεχίζονταν εντατικά οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την παράνομη διακίνηση κροτίδων και εκρηκτικών κατασκευών, με αποτέλεσμα τρεις νεαροί -ένας από τους οποίους ανήλικος- να περάσουν τη νύχτα του Μ. Σαββάτου στα κρατητήρια της Νάξου, της Πάρου και της Καλύμνου.

    Τις πιο βαριές κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών και του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας, αντιμετωπίζει ένας νεαρός που εντοπίστηκε το βράδυ της Ανάστασης στη Νάξο, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε αυτοσχέδιες εκρηκτικές κατασκευές που είχε φτιάξει με ένα πλαστικό μπουκάλι γεμάτο με βενζίνη και παγιδευμένο με μια κροτίδα! Κοντά στο σημείο όπου συνελήφθη ο νεαρός, στον υπαίθριο χώρο ενός πάρκου, βρέθηκε και ένα σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν 156 τυποποιημένες κροτίδες που επίσης κατασχέθηκαν.

    Στην Πάρο, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κατάστημα και την κατοικία ενός επιχειρηματία και ανακάλυψαν 3.432 πυροτεχνήματα και βεγγαλικά διαφόρων τύπων, τα οποία σκόπευε να διαθέσει προς πώληση. Τέλος, στην Κάλυμνο συνελήφθη ένας ανήλικος στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν επτά τυποποιημένες κροτίδες και σε βάρος των γονέων του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας του.