Αν και κάπως αργότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή βαπτιστική σεζόν θα ξεκινήσει σύντομα. 

Οι βαπτιστικοί σταυροί είναι κοσμήματα μοναδικά, γεμάτα αναμνήσεις με χαρακτήρα συμβολικό, αφού φανερώνουν την ένταξη του παιδιού στην χριστιανική πίστη και το δεσμό του με τον/την νονό/νονά του. 

Κατά τη διάρκεια του ιερού μυστηρίου της βάπτισης, ο σταυρός πρέπει να τοποθετηθεί επάνω στο Ευαγγέλιο και όταν ο ιερέας ευλογήσει το νερό με το λάδι και λαδώσει το παιδί, μετά το βάπτισμα του στη κολυμπήθρα, φορά στο νεοφώτιστο τον βαπτιστικό σταυρό του.

Σίγουρα η επιλογή του ιδανικού σταυρού δεν είναι εύκολη υπόθεση για έναν ανάδοχο και για τον λόγο αυτό, εμείς διαλέξαμε για σένα τους ομορφότερους σταυρούς για το βαφτιστήρι σου, επιλέγοντας μέσα από τις τάσεις που προτείνουν οι σχεδιαστές του είδους.

Η επιλογή του βαπτιστικού σταυρού για ένα κορίτσι ή και ένα αγόρι είναι μια επιλογή που συχνά γίνεται με γνώμονα το να μπορεί να φορεθεί από το παιδί και σε μεγαλύτερη ηλικία, ως ένα κόσμημα ιδιαίτερης σημασίας.

Για άλλη μια χρονιά, οι αποχρώσεις του ροζ χρυσού στους γυναικείους σταυρούς βάπτισης έχουν την τιμητική τους. Τα ωραιότερα και πιο μοντέρνα σχέδια κατασκευάζονται στην υπέροχη και ζεστή αυτή απόχρωση, ενώ επιλέγονται από ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό μελλοντικών νονών. 

Όσον αφορά τα σχέδια, φέτος υπάρχουν προτάσεις με ιδιαίτερη διακόσμηση. Σταυροί βάπτισης που ξεφεύγουν από την κλασσική διακόσμηση των ζιργκόν ή που χρησιμοποιούν ασυνήθιστα υλικά και μοτίβα, τραβούν για άλλη μια φορά τα βλέμματα. Ο σχεδιασμός γίνονται όλο και πιο μίνιμαλ στο πέρασμα του χρόνου. Εμείς προτείνουμε ίσια και λιτά κομμάτια με μικρό μέγεθος. Τα τελευταία χρόνια, η ολοένα και περισσότερη ζήτηση για κοσμήματα που να μπορούν να φορεθούν καθημερινά και πιθανότατα φορεμένα πολλά μαζί (το γνωστό layering), βλέπουμε πως έχει επηρεάσει και τους σχεδιαστές βαπτιστικών σταυρών.

Σταυροί βάπτισης για κορίτσια σε ρομαντικά σχέδια, με λαμπερές πέτρες και σχέδια συνεχίζουν για άλλη μια χρονιά να είναι ψηλά στις προτιμήσεις τόσο των νονών, όσο και των γονιών.

Στους ανδρικούς σταυρούς, το λευκόχρυσο μονοπωλεί το ενδιαφέρον και φέτος. Συνήθως ο σχεδιασμός είναι μινιμαλιστικός και το αποτέλεσμα είναι σταυροί διαχρονικοί, που μπορούν να φορεθούν και σαν κόσμημα. Η ματ υφή που ήρθε να προστεθεί τα τελευταία χρόνια, δημιουργεί ένα διακριτικό φινίρισμα στον σταυρό, κάνοντάς τον ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.

Ο σταυρός από ασήμι αποτελεί τάση κυρίως των τελευταίων χρόνων και εμφανίζεται κυρίως ως εναλλακτική και πιο οικονομική επιλογή από έναν σταυρό από χρυσό. Μελλοντικά στη ζωή του παιδιού, ο σταυρός από ασήμι παρουσιάζεται ως πιο εύκολη επιλογή για να συνδυαστεί με τα ρούχα του και να μπορεί να τον επιλέξει στις καθημερινές του εμφανίσεις.

Τέλος, αν καταλήξεις στην επιλογή σταυρού από χρυσό, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να προσέξεις είναι ο αριθμός των καρατίων. Τα 9Κ είναι η πιο οικονομική σχετικά επιλογή. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 14Κ ή 18Κ αντίστοιχα, ανάλογα με το τι επιθυμείς και τον προϋπολογισμό σου.  Γενικά, αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι ότι οι βαπτιστικοί σταυροί είναι διαχρονικοί και προορίζονται για μακροχρόνια χρήση.