Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν μέρα τη μέρα στο πεδίο των εμβολιασμών όσον αφορά των προγραμματισμό κυρίως της δεύτερης δόσης. Η πλατφόρμα που άνοιξε προ ημερών και αφορά τις ηλικίες 30-30 ετών αφορά παράλληλα και το εμβόλιο της AstaZeneca, που όπως είναι γνωστό γίνεται σε δύο δόσεις με χρονική απόσταση πλέον των δύο μηνών η μια από την άλλη.

Αυτομάτως αυτό μας βρίσκει στην καρδιά του καλοκαιριού που οι περισσότεροι πολίτες και δη οι νεαρής ηλικίας θα βρίσκονται στις θερινές διακοπές τους. Στο Υπουργείο Υγείας είναι γνωστό ότι θα πρέπει να γίνει ένας επαναπρογραμματισμός και υπάρχει ήδη πρόβλεψη για τη δεύτερη δόση των εμβολιασμένων ατόμων σε διαφορετικό εμβολιαστικό κέντρο από εκείνο όπου έγινε η πρώτη δόση.

Δεν αποκλείεται και στη Χαλκιδική να σημειωθεί μια γενικότερη αναπροσαρμογή στα Κέντρα Υγείας και στο Γενικό Νοσοκομείο στον Πολύγυρο, ώστε να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου πολίτες που διαμένουν στο νομό για τις διακοπές τους και έρχονται από μακριά. Μένει να ανακοινωθεί επίσημα το επόμενο βήμα από πλευράς υπουργείου και να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της ηγεσίας του και των συναρμόδιων φορέων όσον αφορά τη διευκόλυνση των πολιτών που θέλουν να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους αλλά επιθυμούν να μην μεταβάλλουν το πρόγραμμα της καλοκαιρινής τους άδειας.