Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη, που συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, με τη συμμετοχή Περιφερειαρχών, Αλέκος Καχριμάνης, Χρήστος Μέτιος, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιου και εκπροσώπων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της Βορείου Ελλάδας, ενόψει της έναρξης της φετινής τουριστικής σεζόν και την επικείμενη έλευση ταξιδιωτών από τους συνοριακούς σταθμούς.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα και οι προβληματισμοί που υπάρχουν, όσον αφορά στους κανόνες διέλευσης επισκεπτών από την Ευρώπη και άλλες χώρες, προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα και κατ’ επέκταση να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους.

Αναζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές, που θωρακίζουν τη χώρα ενώ παράλληλα προστατεύουν και τους τουρίστες, για να επιστρέψουν με ασφάλεια στον τόπο τους.

Η Κυβέρνηση, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και οι υπηρεσίες, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το άνοιγμα του οδικού Τουρισμού από τις 14 Μαΐου να γίνει οργανωμένα και με απόλυτη ασφάλεια.

Αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο διαχείρισης των χερσαίων συνόρων και τη διαδικασία εισόδου των τουριστών, το οποίο και επεξεργάζονται, καθώς επίσης και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που προβλέπονται.

Η βελτίωση των υποδομών και η στελέχωση των σχετικών υπηρεσιών με απαραίτητο προσωπικό για ελέγχους είναι στις άμεσες προτεραιότητές.

Βάζοντας σε πρώτη μοίρα την υγεία των Ελλήνων και των τουριστών και με το βλέμμα στραμμένο στην ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω της βαριάς βιομηχανίας και του brand της χώρας, ως τουριστικού προορισμού, υπάρχει βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε.