Γέμισαν οι παραλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Μποτιλιάρισμα στην παραλιακή

  Βήμα – βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα με άρση περιορισμών και άνοιγμα δραστηριοτήτων με σαφές χρονοδιάγραμμα

  Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε είναι το πρώτο με ανοικτή την εστίαση, τα καταστήματα και τις δυο ημέρες λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αλλά και τις οργανωμένες παραλίες. Από το πρωί λουόμενοι κατακλύζουν τις πλαζ της Αττικής, ωστόσο, τηρούν τα μέτρα και τις αποστάσεις. Οι ομπρέλες απέχουν 4 μέτρα μεταξύ τους, οι ξαπλώστρες απολυμαίνονται πριν καθίσει ο επόμενος πελάτης. Υπενθυμίζεται ότι για την μετάβαση απαιτείται η αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033.

  Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι πριν λίγη ώρα, επικρατούσε μεγάλο μποτιλιάρισμα σε σημεία της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ αυξημένη είναι η κίνηση και στην Ποσειδώνος, από τον Αλιμο μέχρι τη Γλυφάδα.

  Ιδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη, όπου με σύμμαχο τον καλό καιρό, SMS και αποστάσεις οι Θεσσαλονικείς «απέδρασαν» στις κοντινές παραλίες.

  • Τη Δευτέρα 10 Μαΐου είναι η ημέρα της εκπαίδευσης επαναλειτουργούν τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια. Την ίδια ημέρα ξεκινούν και τα δια ζώσης μαθήματα στα φροντιστήρια εκπαίδευσης για όσου δίνουν πανελλαδικές και ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις γλωσσομάθειας.
  • Αργότερα, στις 17 Μαΐου ορίζεται η επαναλειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακοί σταθμών, οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, η δια ζώσης εκπαίδευση των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας
  • Την σκυτάλη στην άρση των περιορισμών παίρνει ο τομέα του πολιτισμού με τα μουσεία να ανοίγουν στις 14 Μαΐου, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.
  • Στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%.
  • Στις 28 Μαΐου επίσης σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν τα ζωντανά θεάματα μόνο για καθήμενους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία.
  • Η επιτροπή λοιμωξιολόγων άναψε «πράσινο» για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού σταδιακά μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Με τα  πάντα να γίνονται σε συνάρτηση με τους εμβολιασμούς ζήτημα χρόνου είναι η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων.
  • Τα γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν για όλους στις αρχές Ιουνίου.
  Πηγή: ethnos.gr