Την ανάγκη ύπαρξης γιατρών ειδικότητας επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική Γιώργος Βαγιωνάς απαντώντας με τον τρόπο αυτό και στις αιχμές της αντιπολίτευσης για ακάλυπτες δομές υγείας στο Νομό.  “Δεν λείπουν γιατροί. Λείπουν ειδικότητες γιατρών.  Φέρτε μου αναισθησιολόγους, φέρτε μου εντατικολόγους και λοιμωξιολόγους να τους προσλάβουμε αύριο”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγιωνά οι γενικοί γιατροί και οι παθολόγοι καλύπτουν τα Κέντρα Υγείας επαρκώς με διαγνώσεις, συνταγογραφήσεις, και παραπεμπτικά εξετάσεων.  Όπως τονίζει άλλωστε ακόμη και τα επαρχιακά νοσοκομεία δεν μπορούν να έχουν όλες τις κλινικές για όλες τις παθήσεις παρά να καλύπτονται σε συμβουλευτικό επίπεδο.

Η μάχη που πρέπει να δοθεί όπως λέει ο βουλευτής είναι η πρόσληψη γενικών γιατρών. Για όλα τα κέντρα υγείας του νομού πρέπει να υπάρχει ανάλογη κάλυψη καθώς είναι ο γιατρός με 4 ειδικότητες που περικλείει όλο το φάσμα των νοσημάτων και ηλικιών.  “Τρομάξαμε να βρούμε γιατρούς για την Ιερισσό.  Δεν έχουμε γιατρούς στη Συκιά. Μα όταν δίνεις 1100 και 1200 ευρώ σε Επιμελητή Α, τότε ποιος θα πάει σε αυτές τις περιοχές.  Και έχουν ευθύνη κι οι δήμαρχοι.  Βρείτε ένα σπιτάκι στον γιατρό,  να έχει κι ένα χόμπι και να επιλέξει μια δυσπρόσιτη περιοχή.  Αλλιώς θα φύγει και θα πάει στη Γερμανία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βαγιωνάς.