Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων αθλητές του Γιώργου Μποτσκαρίωβ του Κένταυρου προχώρησαν σε νέες διακρίσεις, δείχνοντας, ακόμη μια φορά, την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα.

Ωστόσο, ο Γιώργος Βασιλειάδης, προχώρησε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θέλοντας να αναφέρει τις επιτυχίες των αθλητών αλλά και τα δυσάρεστα που βιώνουν κατά τη διάρκεια προπονήσεων και προετοιμασίας.

Αναλυτικά:

Ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων 2021 (EUROPEAN THROWING CUP 2021)

Νίκη με επίδοση 19.46μ και ατομικό ρεκόρ στη σφαίρα από τον Τάσο Λατιφλάρι.
2η θέση για τον Οδυσσέα Μουζενίδη στην σφαίρα με επίδοση 19.81μ.
Ατομικό φετινό ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο στο ακόντιο με επίδοση 58.72μ.
Πολύ καλή επίδοση της Σοφίας Κεσίδη στο δίσκο με επίδοση 49.02μ.

Για μια ακόμη φορά μας κάνουν υπερήφανους με τις επιδόσεις και τα ρεκόρ τους.
Πιο σημαντικό όμως από τις επιδόσεις και τα ρεκόρ αποτελεί το ήθος και η συγκροτημένη προσωπικότητα αυτών των παιδιών, προϊόν της μοναδικής δουλειάς του προπονητής τους Γιώργου Μποτσκαριώβ (και προπονητή εκατοντάδων πλέον παιδιών της περιοχής). Ως εδώ τα ευχάριστα.

Τα δυσάρεστα, τα οποία οφείλουμε να επισημαίνουμε με κάθε ευκαιρία, αφορούν:

(α) Την σχεδόν μηδενική υλική ανταμοιβή από την πολιτεία. Στην περίπτωση βέβαια που κάποιος αθλητής ή προπονητής ακούσει σειρήνες άλλων χωρών να αγωνιστούν με την σημαία τους αμέσως θα τους κατηγορήσουν ως “προδότες”. OK όμως. Ελλάδα είμαστε.

(β) Τις άθλιες συνθήκες προετοιμασίας με προπονητικό Ν Τ Ρ Ο Π Η (Άγιος Παύλος) όπου προπονούνται οι πρωταθλητές μας αλλά και Ε Κ Α Τ Ο Ν Τ Α Δ Ε Σ παιδιά της περιοχής.

Δεκαπέντε περίπου χρόνια αναμένουμε ορισμένοι τοπικοί άρχοντες του Δήμου μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και αυτοί αντί να προωθήσουν την δουλειά και το λειτούργημα του κ. Μποτσκαρίωβ κατασκευάζουν γήπεδα 5χ5 αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε χωριά που είτε διαθέτουν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου (που με το ζόρι όμως μαζεύουν μια 11αδα) είτε δεν έχουν καν 20 παιδιά συνολικά. Ο λόγος που κατασκευάστηκαν αυτά τα γηπεδάκια βέβαια δεν είναι η “πρεμούρα” του Δήμου για τις αθλητικές επιδόσεις των δημοτών αλλά τα ψηφαλάκια και τα ευρουλάκια. OK όμως. Νέα Προποντίδα είμαστε.
Και για να το καταλάβουν όλοι:

Έχουμε τον καλύτερο “γεωργό” (Μποτσκαριωβ)
Έχουμε τους καλύτερους “σπόρους” (αθλητές – παιδιά)
Έχουμε “άφθονο νερό” (όρεξη για αθλητισμό – προπόνηση)
………Κι εμείς πάμε για ψάρεμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μπορεί να είναι εικόνα δέντρο και δρόμος

Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος

Πληροφορίες: Γιώργος Βασιλειάδης