Θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι», υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός, που κατηγορείται πλέον, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο, για ένα βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που αποκαλύπτει η Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται. «Οι καταγγελίες εις βάρος μου είναι απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες, τη δε τέλεση των αποδιδόμενων σε εμένα πράξεων αρνούμαι κατηγορηματικώς, καθώς ουδέποτε προέβην σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου στη γυναίκα και στη γενετήσια ελευθερία…», επισημαίνει.

Στο υπόμνημά του, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης απαντά σε όλες τις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του: «Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα…», υποστηρίζει ο Π. Φιλιππίδης.

Ωστόσο, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, δεν έπεισε τον εισαγγελικό λειτουργό και η δικογραφία έχει πλέον διαβιβαστεί στην ανάκριση για τα περαιτέρω.

Ο βιασμός

Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται είναι αυτή του βιασμού το 2008. Ο ίδιος υποστηρίζει πως η καταγγέλλουσα, κόρη ηθοποιού που συνεργαζόταν και την οποία, χάρη στη μητέρα της, βοήθησε να μπει στη δραματική σχολή, «είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δεν της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως, εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμη και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο εμένα όσο και τη σύζυγό μου. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του έτους 2008 που βρισκόμουν σε καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά μου και φιλική παρέα, η καταγγέλλουσα με καλούσε στο τηλέφωνο ακατάλληλες ώρες με επιμονή μέχρι να της απαντήσω, “θέλοντας απλώς να με ακούσει”, όπως η ίδια έλεγε χαρακτηριστικά. Αυτό με έφερνε σε τρομερά άβολη θέση και επανειλημμένως είχα διαπληκτιστεί εξαιτίας αυτού με τη σύζυγό μου…».