Σε τέσσερα λιμάνια της Σιθωνίας οι προκρατήσεις από σκάφη για ελλιμενισμό ξεπερνούν κάθε προσδοκία.  Η πληρότητα για το καλοκαίρι είναι σχεδόν καθολική σε Νικήτη,  Ν. Μαρμαρά, Λατούρα. Παράλληλα,  σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας  Αβραάμ Σαλπικτίδη,  έχει γίνει μια προσπάθεια να λειτουργήσει το Πόρτο Κουφό, να παρέχει ρεύμα και νερό στα σκάφη,  και σε κάθε περίπτωση να υπάρχει άτομο από το Λιμενικό Ταμείο που να μεριμνεί για κάθε παροχή και να εισπράττει λιμενικά τέλη.

Την ίδια στιγμή όπως είπε ο κ. Σαλπικτίδης αποφασίστηκε να λειτουργήσει τόσο η Νικητή όσο και η Λατούρα ως καταφύγιο Τουριστικών σκαφών και όχι μόνο αλιευτικών όπως γινόταν,  αφού άλλωστε είναι λιμένες κατεξοχήν Τουριστικών σκαφών.

Παράλληλα στη Νικήτη σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έγινε αποκατάσταση του χώρου όπου υπήρχαν δεξαμενές για τη λειτουργία πρατηρίου.  Οι δεξαμενές δωρίστηκαν στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Ν. Μαρμαρά για τις τοπικές ανάγκες πυροπροστασίας.

Το διάστημα αυτό ολοκληρώνεται οι εργασίες τοποθέτησης των φωτιστικών σωμάτων σε όλα τα λιμάνια,  ενώ στο Ν. Μαρμαρα έχει γίνει και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία του Ιανουαρίου.  Τέλος στο Πόρτο Κουφό το Λιμενικό Ταμείο πέτυχε μια χρηματοδότηση των 300 χιλ. ευρώ,  χρήματα στα οποία θα προστεθούν άλλα τόσα από ιδία έσοδα για εργασίες που θα γίνουν το επόμενο έτος.