Αρχικά για τους εμβολιασμούς τόνισε πως «δεν υπάρχει προτεραιοποίηση για το προσωπικό στον τουρισμό στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα νησιά υπάρχει μια απόφαση με το μονοδοσικό να επισπευτεί ο εμβολιασμός, αλλά ο εμβολιασμός του προσωπικού μας φαίνεται πως αργεί γιατί αν είναι και δύο οι δόσεις τότε πάμε αρκετά πίσω. Υπάρχει προβληματισμός. Και υπάρχει προβληματισμός και για τον ενδοιασμό να εμβολιαστούν βέβαια δεν είναι υποχρεωτικός».

Ερωτηθείς για τα self test είπε πως «σε πρώτη φάση θα έχουμε ένα την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ των εργαζόμενων, δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα ακόμα αλλά αρκετές επιχειρήσεις θα κάνουν και δεύτερο για να λειτουργούν με περισσότερη ασφάλεια».

Τόνισε πως μέχρι τέλος Ιουνίου θα ανοίξουν όλες οι επιχειρήσεις  σημειώνοντας ωστόσο πως «οι πληρότητες είναι μικρές, οι κρατήσεις λίγες και πάμε αργά».

Για το πράσινο πιστοποιητικό είπε πως «φαίνεται ότι θα μπούμε στον Ιούνιο για να το έχουμε έτοιμο το πιστοποιητικό. Θα υπάρχει δοκιμαστική περίοδος αλλά μάλλον θα είμαστε από τις πρώτες χώρε που θα το υποδεχθεί».

Ο κ. Τάσιος παράλληλα ζήτησε να υπάρξει και περαιτέρω στήριξη του κλάδου ενώ κληθείς να σχολιάσει πως θα πάει η φετινή σεζόν είπε πως «δεν μπορούμε να ξέρουμε που θα φτάσουμε. Ανάλογα την πληρότητα των ξενοδοχείων. Η Χαλκιδική και η χώρα γενικότερα αυτή την στιγμή είναι στο 20%. Το 20% έχει ανοίξει. Το 50% που έχει εκτιμηθεί είναι μακριά βλέπω ακόμη αλλά θα περιμένουμε. Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ότι καλύτερο από το 2020».

Πηγή:  rthess.gr