zografou

Αναλυτικά, η επιστολή της κα. Ζωγράφου:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Λαμβάνοντας υπόψιν, την τρέχουσα κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί με την καταβολή των Συνδεδεμένων ενισχύσεων στο αιγοπρόβειο κρέας, απευθυνόμαστε σε εσάς γνωρίζοντας την ευαισθησία, την εγρήγορση και το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει.

Γινόμενοι γνώστες τις εφαρμογής ποινών και κυρώσεων για την απόκλιση του δηλωθέντος ως πρόβλεψη και του τελικού παραγόμενου γάλακτος των αιγοπροβατοτρόφων για το έτος 2020, παρατηρούμε ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος της χώρας έχει υποστεί για ακόμη μία φορά αδικία και εξαθλίωση του εισοδήματος του, πιστεύοντας όχι ηθελημένα . Το 2020, ένα έτος καραντίνας λόγω covid19, με πολλούς από τους κτηνοτρόφους να έχουν πληγεί από τον ιό, είτε οι ίδιοι είτε οι οικογένειές τους, με την ορθότατη πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ να τους στηρίξει με την ειδική ενίσχυση το φθινόπωρο και την προτροπή να ανανεωθεί ηλικιακά ο κτηνοτροφικός πληθυσμός της χώρας μέσω του προγράμματος Νέων Αγροτών, έρχεται η περικοπή και ο μηδενισμό της Συνδεδεμένης Ενίσχυσης αιγοπρόβειου κρέατος σε πλείστες των περιπτώσεων, να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δικαιολογία για ποινές και κυρώσεις δεν υπάρχει, για την απόκλιση μεταξύ μίας εκτίμησης και της ορθής καταχώρησης του παραδοτέου γάλακτος.

Δεν αναγράφονται ψευδείς πληροφορίες. Η ορθή πρακτική επιβάλλει την ενίσχυση του ζωικού κεφαλαίου με τα πραγματικά δεδομένα παραγωγής αλλά δίχως ποινές! Σας παρακαλούμε, να λάβετε υπόψιν τα προαναφερόμενα και με σεβασμό στον μόχθο των ανθρώπων που παλεύουν με το πιο δύσκολο επάγγελμα, να επιληφθείτε του θέματος. Ευελπιστούμε την κατανόηση σας και αναμένουμε τις ενέργειες σας, για την ελάφρυνση των οικονομικών επιπτώσεων του ανωτέρω κλάδου και τη δίκαιη διαχείρισή του.

Με Εκτίμηση Αικατερίνη Ζωγράφου Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας