Πάνας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής κ. Πάνας Απόστολος προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριο με θέμα: «Ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου: Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας Χαλκιδικής».

Κατά την πρωτολογία του ο Βουλευτής, αφού τόνισε την ανάγκη της Χαλκιδικής σε υποδομές, επεσήμανε, πως ενώ έχει υποβληθεί από το 2019 σχετική μελέτη  για την «Κατασκευή χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας (Αρ. Μελ. 14/2019) από το Δήμο Ν. Προποντίδας στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το έργο μένει έκτος χρηματοδότησης και είναι απαραίτητη η άμεση ένταξή του σε συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ανέφερε μάλιστα, πως η κατάσταση αυτή, αδικεί τη Χαλκιδική καθώς στην περιοχή δραστηριοποιείται ο σπουδαίος Αθλητικός Σύλλογος  Κένταυρος με αθλητές υψηλών επιδόσεων, με παγκόσμια ρεκόρ και επιδόσεις Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι προπονούνται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ο κ. Αυγενάκης κατόπιν τούτων δεσμεύτηκε στο Βουλευτή, πως μέχρι το τέλος της παρούσας εβδομάδας το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού καταθέτει πρόταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ένταξη του έργου της κατασκευής του χώρου ρίψεων γηπέδου Ν. Ηράκλειας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Μάλιστα στην απάντησή του προς τον κ. Πάνα ανέφερε, πως το έργο που εγκρίνεται, είναι προϋπολογισμού 350 χιλ. ευρώ, καθαρού εμβαδού 7.300 τ.μ. και περιλαμβάνει τη διαμόρφωση και κατασκευή αθλητικού ανοιχτού χώρου ρίψεων προνητηρίου, ακοντίου, σφύρας, σφαίρας και δίσκου στο Δημοτικό Στάδιο της Ν.Ηράκλειας.

Ειδικότερα εντός αυτού χωροθετείται μια βαλβίδα δισκοβολιάς, εγκαταστάσεις ακοντισμού με ένα διπλό διάδρομο φοράς , μια βαλβίδα σφυροβολίας και μια βαλβίδα σφαιροβολίας.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : «Νιώθω ικανοποιημένος που σήμερα, έχουμε πλέον επίσημα την ανακοίνωση του  Υφ. Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του χώρου ρίψεων του γηπέδου Ν. Ηράκλειας με την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Προποντίδας και της κοινωνίας της Νέας Καλλικράτειας φαίνεται να πραγματοποιείται. Από τη πλευρά μου θα συνεχίσω να βρίσκομαι πλάι σε όλους τους αθλητές, στο σωματείο του «Κενταύρου», στον τόπο μου και στη Χαλκιδική μας».

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στον παρακάτω σύνδεσμο: