Για τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από την αδυναμία ψήφισης του νομοσχεδίου  για την ψήφο των ομογενών μίλησε ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, μεταξύ άλλων, στη Σουζάνα Καζάκα.

«Έχω απογοητευτεί πλήρως από αριστερά κόμματα» είπε οργισμένα ο Γ. Βαγιωνάς που τόνισε ότι πρόκειται για κομμουνιστικά, σταλινικού τύπου κόμματα, για το λόγο ότι απέρριψαν το νομοσχέδιο.

«Έχουμε πολλούς Έλληνες παντού, στην Αμερική, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στη Ν. Ζηλανδία. Σε αυτούς απαγορεύουμε την ψήφο και τους λέμε να έρθουν στη χώρα. Δηλαδή μόνο οι πλούσιοι; Είναι ανόητη η αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε αυτή την επιλογή», ανέφερε και μάλιστα ανέτρεξε στο παρελθόν όταν μεταφέραμε στη χώρα τους ομογενείς με έξοδα του Ελληνικού κράτους με την Ολυμπιακή για να έρθουν να ψηφίσουν. Ντροπή μας που ούτε την Αλβανία δεν φτάνουμε που καθιέρωσε την επιστολική ψήφο», σχολίασε με νόημα ο κ. Βαγιωνάς.

«Είμαστε άξιοι της τύχης που έχουμε», είπε ο βουλευτής κάνοντας τον παραλληλισμό με τα ιστορικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης όταν ο Καποδίστριας ως κυβερνήτης της χώρας πέτυχε σοβαρές αλλαγές σε τομείς στη δικαιοσύνη, την υγεία και την παιδεία.