Το ευαίσθητο πρόσωπο και την κοινωνική ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον συνεχίζει να δείχνει ο Δήμος Πολυγύρου μέχρι και αυτήν την ώρα, ανανεώνοντας το ραντεβού για αύριο, Κυριακή (6/6) για τη συνέχεια των δράσεων.

Από νωρίς σήμερα, Σάββατο (5/6), όλες οι περιοχές του Δήμου Πολυγύρου αντίκρισαν εθελοντική δράση από πολίτες όλων των ηλικιών, με στόχο την περιποίηση του περιβάλλοντος και την καθαριότητα του τόπου.

«Καθαριότητα του Τσουκαλά Πολυγύρου στα 900 μέτρα υψόμετρο»

Στο μπαλκόνι της Χαλκιδικής βρέθηκαν σήμερα από το πρωί εθελοντές της πρωτεύουσας και ομόρφυναν ακόμη περισσότερο την περιοχή. Πλήθος πολιτών, καθάρισαν, έβαψαν και περιποιήθηκαν την περιοχή.

Την παράσταση έκλεψαν και τα όμορφα άλογα που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παιδιών και όχι μόνο.

Ο Τσουκαλάς στα χέρια των εθελοντών

Εθελοντές από όλους τους συλλόγους της πρωτεύουσας έδωσαν το παρών στις δράσεις του Δήμου Πολυγύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

”Συνδράμαμε και εμείς στις δράσεις του Δήμου Πολυγύρου από το Δημαρχείο και καταλήξαμε στον Τσουκαλά. Ενημερώσαμε τους πολίτες πως μπορούμε να περιποιηθούμε τα δάση”, ανέφερε ο αρχηγός της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Δήμου Θεσσαλονίκης Μίλτος Μπενάκης που συμμετείχε στις δράσεις του Δήμου Πολυγύρου.

”Ανήκουμε όλοι στο περιβάλλον, πρέπει να το προστατέψουμε”. Στηρίζουμε τις δράσεις του Δήμου μας και βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι για το περιβάλλον” τόνισε η Πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Πολυγύρου, Ρούλα Αμαραντίδου.

”Όλοι μαζί στην δράση του Δήμου και μακάρι να το κάνουμε και πιο συχνά για την προστασία του περιβάλλοντος”, πρόσθεσε η Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Χαλκιδικής ”Νίκος Καζαντζάκης”, Αθηνά Γουλιελμάκη.

”Η ευαισθητοποίησή μας για το περιβάλλον πρέπει να είναι μεγάλη. Κάναμε την αρχή με τα μέλη του Λαογραφικού και καλέσαμε όλο τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί”, πρόσθεσε ο Γιώργος Μελανδίνος.

«Όλο το χρόνο η προστασία του Περιβάλλοντος, όχι μόνο σήμερα»

Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολυγύρου, Μαρία Αβέρη, με αφορμή και τις δράσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος. ”Σήμερα στηρίξαμε τις δράσεις του Δήμου μας. Ήρθαμε στον εξωτερικό χώρο των γραφείων της επιχείρησης. Τον ομορφύναμε, βάψαμε, φυτέψαμε, θέλοντας να δώσουμε το μήνυμα πως πρέπει να προστατεύουμε και να αγαπάμε το περιβάλλον”.  

Νομικό πρόσωπο ”Αριστοτέλης” και Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πολυγύρου στις δράσεις για το περιβάλλον 

Στις δράσεις για το περιβάλλον συμμετείχαν το Νομικό πρόσωπο ”Αριστοτέλης και Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πολυγύρου. Ομόρφυναν τον εξωτερικό χώρο των γραφείων και έστειλαν το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνέχεια στις δράσεις για το περιβάλλον με τον καθαρισμό των Ψακουδίων 

Στα Ψακούδια πραγματοποιήθηκαν συμβολικές δράσεις, όπως δεντροφυτέψεις, καθαρισμός της παραλίας και του βυθού.

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας»

”Καθαρίσαμε τα Ψακούδια και ευαισθητοποιήσαμε τη νεολαία για να γίνει σε όλους συνείδηση πως το περιβάλλον είναι ευθύνη όλων μας”, ανέφερε ο Γιώργος Ματέας, Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ορμύλιας.