Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (7/6), έξω από τα ΕΛ.ΤΑ Ιερισσού σχετικά με την υποστελέχωση, υποβάθμιση και απαξίωση του ταχυδρομείου.

Αναλυτικά, το ψήφισμα:

”Εμείς οι κάτοικοι της Ιερισσού και της ευρύτερης προ του Άθω περιοχής, συγκεντρωθήκαμε σήμερα 07 Ιουνίου 2021, έξω από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ιερισσού, να διαμαρτυρηθούμε για την υποστελέχωση, υποβάθμιση και απαξίωση του Ταχυδρομείου μας.

Μετά την εθελουσία έξοδο των δύο Ταχ. Διανομέων, ο ΕΛΤΑ κατήργησε το αστικό δρομολόγιο και προσέλαβε από ιδιωτική εταιρεία προσωπικού έναν έκτακτο υπάλληλο – ταχυδρόμο για να εξυπηρετήσει την έδρα του Δήμου Αριστοτέλη Ιερισσό, τα Νέα ρόδα, την Ουρανούπολη και το νησί της Αμμουλιανής, μία φορά την εβδομάδα!!!

Αποτέλεσμα ήταν να παραιτηθεί η προϊσταμένη, λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας (φοβήθηκε ότι θα είχε επιπτώσεις στην υγεία της ), ακολούθησε η συσσώρευση τεράστιου όγκου αλληλογραφίας , δεμάτων, επιταγών και συντάξεων.

Η Κοινότητα Ιερισσού σε συνεργασία με τις κοινότητες Ν. Ρόδων, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής και 45 συλλόγων, φορέων και σωματείων , ενημέρωσε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ και τις αρμόδιες αρχές με επιστολή στις 31 Μαρτίου, δυστυχώς χωρίς καμία απάντηση!
Επειδή τα προβλήματα στο Ταχυδρομείο Ιερισσού καθημερινά διογκώνονται καλούμε την Διοίκηση των ΕΛΤΑ επειγόντως να τοποθετήσει έναν μόνιμο υπάλληλο-προϊστάμενο, να επαναφέρει τα δύο δρομολόγια αστικό και αγροτικό με την ανάλογη στελέχωση και την πρόσληψη ενός εποχικού εσωτερικού υπαλλήλου για τους θερινούς μήνες, λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Ζητούμε την υποστήριξη στο δίκαιο αίτημα μας, της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργού επικρατείας και ψηφιακής διακυβέρνησης, των βουλευτών Χαλκιδικής, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και του Δημάρχου Αριστοτέλη, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα το Ταχυδρομικό Κατάστημα της Ιερισσού, που από την απελευθέρωση της Μακεδονίας το 1912, είναι ένας από τους πνεύμονες ανάπτυξης του τόπου μας.

Δηλώνουμε ότι πάντα θα είμαστε παρόντες απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης και απαξίωσης του τόπου μας, ηθελημένη η μή.

Όλοι μαζί, ενωμένοι διεκδικούμε ότι αρμόζει στην έδρα του Δήμου».

Ιερισσός 07/06/2021”

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.