Ο δήμος Πολυγύρου τίμησε για δεύτερη χρονιά την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος.
Αστέριος Ζωγράφος: «είναι χαρμόσυνο και αισιόδοξο να γιορτάζεται αυτή η ιδιαίτερη μέρα».

Ο δήμος Πολυγύρου συνέχισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις εκδηλώσεις για το περιβάλλον έχοντας οργανώσει στοχευμένες ενέργειες. Εθελοντές πέρασαν το «πράσινο μήνυμα» σε διάφορες περιοχές του δήμου για την παγκόσμια αυτή ημέρα. Οι εθελοντές  έδωσαν χρώμα και ελπίδα καθαρίζοντας, φυτεύοντας αλλά και καλλωπίζοντας τους χώρους όπως και τις ακτές.

«Είναι εξαιρετικά χαρμόσυνο και αισιόδοξο να γιορτάζεται αυτή η ημέρα, γι’αυτό και εμείς ξεκινήσαμε από πέρσι έχοντας συμβάλλει κυρίως στον εθελοντισμό»,τονίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου κάνοντας λόγο για έναν θεσμό τον οποίο πλέον τιμούν όλες οι χώρες.

Παράλληλη ήταν και η δράση της θεραπευτικής ιππασίας σε συνεργασία με ιππικό όμιλο δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενημερωθούν για τα οφέλη αυτής.

 

Το χωριό Βράσταμα βρίσκεται σε απόσταση 11χλμ από τον Πολύγυρο και ζούνε σε αυτό 850 μόνιμοι κάτοικοι. Είναι ένα ημιορεινό χωριό που παρασκευάζει ένα ποτό που λέγεται κούμαρο(είδος τσίπουρου).

Στην νότια πλευρά του δήμου βρίσκεται η Όλυνθος, ένα πεδινό χωριό με 1.131 κατοίκους και σε απόσταση 24χλμ από τον Πολύγυρο. Η Όλυνθος είναι αρχαία πόλη της Χαλκιδικής και στον αρχαιολογικό χώρο της λειτουργεί μουσείο.

Ένα άλλο χωριό με λιγοστούς κατοίκους είναι τα Σανά που απέχουν 17χλμ από την έδρα του δήμου.Οι κάτοικοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και σε μικρότερο βαθμό με την καπνοκαλλιέργεια και την καλλιέργεια δημητριακών.

Τα παραπάνω χωριά ανήκουν στην δημοτική ενότητα Πολυγύρου.

Η Μεταμόρφωση είναι ένας  παραθαλάσσιος οικισμός της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας  με 531 κατοίκους και απόσταση 30χλμ από τον Πολύγυρο. Η παραλία του χωριού είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.