Σύμφωνα με ανακοίνωση επαναλειτουργούν τα ΚΔΑΠ και αυτό το Ζερβοχωρίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τους όρους λειτουργίας.

Αναλυτικά:

“Σας ενημερώνουμε λοιπόν σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουμε από σήμερα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου.

1. Θα πρέπει υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα και αρχής γενομένης από τη Δευτέρα να μας προσκομίζετε τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σελφ τεστ που προσκομίζετε και στα σχολεία.Αν την αφήνετε στο σχολείο φέρτε μας ένα αντίγραφό της. Χωρίς τη βεβαίωση δυστυχώς δεν θα γίνεται δεκτή η παρουσία του παιδιού
2. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για τους εργαζόμενους και για τα παιδιά.
3. Κάθε παιδί πρέπει να έχει μαζί του ένα παγουρίνο ή ένα πλαστικό μπουκάλι με το δικό του νερό.
4. Κατά την άφιξη θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση παρουσία γονέα.
5. Αν κάποιο παιδάκι έχει συμπτώματα λοίμωξης π.χ. πυρετό θα πρέπει να μείνει στο σπίτι.
6. Αν κάποιο παιδάκι που ήδη είναι στο ΚΔΑΠ εμφανίσει συμπτώματα λοίμωξης, θα ενημερώνονται οι γονείς να έρθουν να το πάρουν.
7. Τα παιδιά δεν πρέπει να φέρνουν στο κδαπ παιχνίδια από το σπίτι τους.
8. Αν κάποιο παιδάκι επιθυμεί να έχει κάποιο κολατσιό μαζί του, θα πρέπει να είναι συσκευασμένο (π.χ.κρουασάν, τοστ σε αλουμινόχαρτο κ.λ.
9.Όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιούν τα παιδιά θα απολυμαίνονται. Τα παιδιά θα χρησιμοποιούν αντισηπτικό πριν τη χρήση τους.Αν ωστόσο κάποιος γονέας ανησυχεί, μπορεί το κάθε παιδί να φέρνει κασετίνα με τους δικούς του μαρκαδόρους.
10.Όταν τα σχολεία κλείσουν για καλοκαίρι τα παιδιά θα εξακολουθούν να κάνουν σελφ τεστ για τα ΚΔΑΠ. Οδηγίες σχετικά με τον τρόπο παραλαβής θα βγουν από το υπουργείο.

Ελπίζουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία για την ασφάλεια όλων μας”.