Εδώ και λίγες ημέρες, μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, τα γυμναστήρια της Χαλκιδικής αλλά και όλης της χώρας, υποδέχθηκαν ξανά τους αθλούμενους στους χώρους τους. 

Ήταν πασιφανές πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την δια ζώσης λειτουργία των γυμναστηρίων ήταν άκρως αυστηρά, κάτι που επιβεβαιώνει στο Xalkidiki Politiki και η γυμνάστρια Κρήτου Μαρία, του γυμναστηρίου ”Fitbox” Σουζάνα Ταυροπούλου
Κρήτου Μαρία.

«Ικανοποιητική η προσέλευση»

”Η προσέλευση είναι ικανοποιητική παρά τη χρονική περίοδο ανοίγματος μας, λόγω εποχής και περιοχής. Βέβαια, τηρώντας όλα τα μέτρα ώστε οι αθλούμενοι να αισθάνονται ασφάλεια”, ανέφερε η κ. Κρήτου.

”Παρά τα αυστηρά μέτρα που ισχύουν στα γυμναστήρια, (περισσότερα και αυστηρότερα από όλες τις άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων), οι αθλούμενοι είναι θετικοί και υπακούουν ώστε να μπορέσουν να ασκηθούν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής”, σύμφωνα με την γυμνάστρια.

«Δύσκολη η εφαρμογή κάποιων μέτρων για λόγους υγείας»

”Είναι πιο αυστηρά τα μέτρα στα γυμναστήρια και κάποια από αυτά πολύ δύσκολα να τηρηθούν για λόγους υγείας! Επίσης είναι ίδια παντού! Είτε είσαι σε υπόγειο χώρο είτε σε χώρο που διαθέτει φυσικό εξαερισμό σε όλες τις αίθουσες. Πράγμα που θεωρούμε άδικο”.

«Τηρούμε όλα τα μέτρα»

”Φοράμε διπλή μάσκα η μάσκα αυξημένης προστασίας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής και άσκησης μας, η οποία βγαίνει μόνο σε αερόβια άσκηση, αυξάνοντας την απόσταση μεταξύ μας. Τηρούμε τις αποστάσεις και τον αριθμό των ατόμων ανά τετραγωνικά. Επίσης, κρατάμε και στοιχεία εισόδου και εξόδου των αθλούμενων. Δεν επιτρέπεται η χρήση των ντουζ και απολυμαίνεται όλος ο εξοπλισμός μετά από κάθε πρόγραμμα. Διαθέτουμε και φυσικό και τεχνητό εξαερισμό και δεν θέτουμε σε λειτουργία πότε τα κλιματιστικά”, όπως τόνισε η Μαρία Κρήτου.

«Ο κόσμος είχε ανάγκη την άσκηση»

”Η προσέλευση μπορώ να πω ότι ήταν ικανοποιητική για τον πρώτο μήνα επαναλειτουργίας μας. Ο κόσμος φάνηκε ότι είχε ανάγκη την άσκηση και για λόγους υγείας, κυρίως ψυχολογικούς. Τώρα αργότερα με υψηλότερες θερμοκρασίες και μένοντας Χαλκιδική….. Γεγονός είναι ότι η χρονική περίοδος ανοίγματος των γυμναστηρίων είναι απλά κακή”.