Την Πέμπτη 10 του μηνός και ώρα 16:00 μ.μ στην Βουρβουρού της Σιθωνίας θα πραγματοποιηθεί άσκηση δασοπυρόσβεσης με κωδική ονομασία «δια πυρός 2021». «Εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία στην άσκηση θα συμμετέχουν η ελληνική αστυνομία, οι ένοπλες δυνάμεις (Ελλάς Ε.Δ), το λιμενικό σώμα, η πολιτική προστασία π.ε Χαλκιδικής και η πολιτική προστασία του δήμου Σιθωνίας, η δασική υπηρεσία καθώς και εθελοντικές ομάδες», αναφέρει ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος Χαλ/κης Κατιρτζίδης Αριστείδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δράση θα διεξαχθεί στην Χαλκιδική και ειδικά στην Βουρβουρού επειδή είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία του Νομού μιας και υπάρχει μίξη δασών με οικισμό εκεί.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε εξηγώντας τον σκοπό της παρούσας δράσης «η άσκηση αυτή γίνεται προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων στη δασοπυρόσβεση».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες για το αν τελικά θα μεταβούν ή όχι στο σημείο ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ο διοικητής μας διαβεβαίωσε ότι τελικά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα είναι δυνατή η παρουσία τους.