Το Σάββατο 12 Ιουνίου & την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα διεξαχθεί το ΙΒ Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών Μουσείων Ελλάδας στο νησί της Άνδρου. Το συνέδριο διεξάγεται κάθε 2 χρόνια και είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Οι εργασίες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν χαιρετισμούς Δημάρχου Άνδρου, γεν. γραμματέων υπουργείων ΥΠΠΟΑ, ΥΝΝΠΟ, εκπροσώπων του πολεμικού ναυτικού και κατά την 1η ημέρα θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των Μουσείων για τα πεπραγμένα τους και τον απολογισμό της περιόδου 2018-2021, με την έκδοση ψηφίσματος των αποτελεσμάτων του ΙΒ Πανελληνίου Συνεδρίου των Ναυτικών Μουσείων.

Κατά την 2η ημέρα θα υπάρχει Ειδική Συνεδρία : ‘’Άνδρος , πρωτοπόρος της ποντοπόρου εμπορικής ναυτιλίας- Συνδυάζοντας την ναυτική τέχνη με τη ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα‘’ με θεματικές ενότητες:

1. Άνδρος : Ιστορία και Θάλασσα
2. Ναυτιλία- Εφοπλισμός και πολιτισμός
3. Ναυτιλιακή Ιστορία και Ναυτιλιακά Επαγγέλματα: Προκλήσεις και προοπτικές στη σύγχρονη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση.
4. Προκλήσεις της θάλασσας για τους νέους.
5. Σημασία της ναυτιλίας στην κοινωνική , οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες.

Στο ΙΒ Συνέδριο επίσης θα επιλεγεί η πόλη- Δήμος – Μουσείο που θα αναλάβει την διεξαγωγή του επόμενου 13ου Ναυτικού Πανελληνίου Συνεδρίου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.