Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.
Το Κέντρο λειτουργεί στη Ν. Καλλικράτεια σε έναν χώρο πλήρως κατάλληλο και εξοπλισμένο για τον σκοπό του.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Α. Τζιτιζκώστας πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρει στήριξη και βοήθεια σε άτομα της τρίτης ηλικίας. «Για μας η Καλλικράτεια και η Ν. Προποντίδα συνολικά είναι ένα στολίδι. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ετών και να δημιουργήσουμε έναν τόπο όπου αξίζει κανείς να ζει και δημιουργεί. Τελικός στόχος είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο με καλύτερες συνθήκες για όσους ζουν εδώ και πόλο έλξης για επισκέπτες», τόνισε ο ίδιος, αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες όπως αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, οι νέες σχολικές μονάδες αλλά και οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς εξήγησε ότι πρόκειται για μια κατάλληλα στελεχωμένη δομή με το αναγκαίο προσωπικοί που καλύπτει ανάγκες ηλικιωμένων από τον δήμο, που μπορούν να μετακινηθούν στη Ν. Καλλικράτεια. «Θα μπορεί να υπηρετεί μέχρι και 25 άτομα τη μέρα με γιατρό και φυσικοθεραπευτή μεταξύ άλλων. Μένει να οργανώσουμε τη λειτουργία του τώρα», σημείωσε ο κ. Καρράς.

Ιστορική χαρακτήρισε τη μέρα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, καθώς η δημιουργία του ΚΕΦΗ γίνεται πραγματικότητα μέσω της δωρεάς του Δημήτρης και της Ανθής Σελεμενάκη. «Εγώ τους κατατάσσω πλέον στους τοπικούς ευεργέτες. Προτίμησαν να δώσουν στον δήμο το εν λόγω οίκημα για να αξιοποιηθεί. Έγιναν οι άμεσες ενέργειες και από τον δήμο και σήμερα έχουμε αυτόν τον χώρο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος εξήρε την ιδιωτική πρωτοβουλία της δωρεάς αλλά και την άμεση κινητοποίηση του δήμου που έχουν ως αποτέλεσμα την προσφορά υπηρεσιών εντός της νέας δομής στην τρίτη ηλικία. «Θα πρέπει και οι ηλικιωμένοι να βγαίνουν από το σπίτι κάποιες στιγμές, να λαμβάνουν τη φροντίδα που της πρέπει και να μην νιώθουν απόμαχοι που δεν τυγχάνουν της προσεχής που θα ήθελαν», τόνισε ο ίδιος.