Χάρτες ECDC: Κίτρινη η Χαλκιδική και οι περισσότερες περιοχές της χώρας

  «Πρωταθλήτρια» στη διενέργεια των τεστ η χώρα - Ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4%

  Ολοένα και καλύτερη είναι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται και στη νέα εβδομαδιαία έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

  Η έκθεση για την πανδημία κορονοϊού στην Ευρώπη δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα ήταν κάτω από το 4% στον χάρτη ECDC.

  “Κίτρινο” το μεγαλύτερο της Ελλάδας

  Η σημαντική διαφοροποίηση σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, αποτυπώνεται στον χάρτη, που συνδυάζει τον δείκτη των τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της χώρας έχει «κιτρινίσει» μετά από αρκετές εβδομάδες. Μοναδικές «πορτοκαλί» περιοχές παραμένουν η Δυτική Μακεδονία, μέρος της Θεσσαλίας και η Αττική.

  Την ίδια στιγμή, ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα παραμένει κάτω από το 4%, όπως υποδηλώνει το «πράσινο» χρώμα στον σχετικό χάρτη, ενώ η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με τη διενέργεια των περισσότερων τεστ ανά 100.000 κατοίκους, καθώς διενεργεί περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους.

  xartis-ecdc-thetikotita.jpg
  xartis-eody-testing-ellada.jpg