Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Η συνάντηση ξεκίνησε περίπου στις 5:20 μ.μ. μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ και διήρκησε σχεδόν μία ώρα.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν από κοντά, αλλά για το πρώτο πραγματικό τετ α τετ, καθώς συνομίλησαν οι δυο τους, χωρίς τους υπουργούς εξωτερικών και άμυνας.

Κυβερνητικές πηγές μεταδίδουν πως ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται, πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με την Ελλάδα βοηθά να επιλυθούν ορισμένα διμερή προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

“Πιστεύουμε πως η αναβίωση των διαύλων διαλόγου με τη γειτονική μας Ελλάδα συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και στην περιφερειακή σταθερότητα”, δήλωσε ο Ερντογάν σε εκδήλωση που οργάνωσε το Γερμανικό Ταμείο Μάρσαλ (German Marshall Fund) στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.