Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Αν. Μεσόγειο

  Την εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού που δοκιμάστηκε για 4 χρόνια και ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες και αρχές και την ενότητα συμμαχίας επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

  Όπως τόνισε η συμμαχία αντιμετωπίζει μια σειρά από εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες όπως είπε απαιτούν αναπροσαρμογή στρατηγικής της συμμαχίας.

  Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο Covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό που δεν είναι καν ορατός δια οφθαλμού.

  Τόνισε ακόμα ότι “αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν υβριδικά οπλοστάσιο για να αποδυναμώσουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς”. Η ατζέντα του ΝΑΤΟ τόνισε, έρχεται να δώσει απαντήσεις.

  Τέλος ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο μια χώρα που σταθερά και στην κρίση δαπανά άνω του 2% σε δαπάνες και καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους για να είναι ακόμη πιο αξιόπιστη απέναντι στις υποχρεώσεις της έναντι της συμμαχίας.

  Πηγή: real.gr