Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα  στο υπουργείο ανάπτυξης παρουσία όλων των προέδρων των σωματείων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών των λαικών αγορών Αττικής.

Την πρόσκληση έκαναν ο πρόεδρος της επιτροπής Μελάς Σταύρος και ο διευθυντής Πασβαντίδης Χάρης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα νέα δεδομένα λειτουργίας των λαϊκών αγορών:
1 μέτρο απόσταση από πάγκο σε πάγκο δεξιά και αριστερά.
Οι διαγραμμίσεις γίνονται από τα σωματεία και η γιγάντια προσπάθεια όλων είναι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές.
Όπου είναι δυνατόν θα γίνονται και επεκτάσεις των λαϊκών αγορών ή θα χρησιμοποιούνται
και οι παράλληλοι δρόμοι.
Όπως αναφέρθηκε ο σκοπός όλων  είναι να ελαφρύνουν όσο μπορούν την συνεχόμενη λειτουργία σε οδούς που έχουν επιβαρύνει με την συνεχή παρουσία λόγω της πανδημίας.
Θα πρέπει όλοι οι πωλητές να δείξουνε σύνεση και να ακολουθούν τις οδηγίες χωρίς να ανοίγουν παραπάνω μέτρα γιατί η παραβατικότητα δεν θα βοηθήσει κανέναν και μόνο ζημιά θα κάνει στις δουλειές.
Τέλος, η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά και θα αναζητηθούν οι καλύτερες λύσεις για την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία με την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών γίνεται.
Στην ερώτηση του κ. Μελά αν συμφωνούν οι Ομοσπονδίες για την σύσταση νομικού προσώπου διαχείρισης των λαϊκών αγορών Αττικής ο κ. Μόσχος απάντησε ότι από την κατάργηση του οργανισμού, πάγιο αίτημα είναι η σύσταση νομικού προσώπου αλλά με τον τρόπο που είναι γραμμένο στο σχέδιο νόμου είναι και γραφειοκρατικό και αμφίβολο αν θα μπορέσει να συσταθεί.