Ενα ουσιαστικό μήνυμα ζωής έστειλε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV η 44χρονη εργαζόμενη και μητέρα Σπυριδούλα Μωραϊτάκη που ενώ εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος διαγωνίζεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας μια θέση στις Παιδαγωγικές σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Η κ Σπυριδούλα μίλησε για αυτή τη  μοναδική εμπειρία, τονίζοντας ο κάθε άνθρωπος το όνειρό του μπορεί να το κυνηγήσει, ανεξάρτητα από την ηλικία του, φτάνει πραγματικά να το θέλει.

Δίνει Πανελλαδικές και έχει γιο φοιτητή

Η κ. ΜωραΪτάκη που έχει ήδη παιδί το οποίο είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο αναφέρθηκε στη στήριξη που έχει από την οικογένειά της σε αυτό τον αγώνα λέγοντας στους μαθητές που δίνουν φέτος εξετάσεις ότι τίποτα δεν θα χαθεί σε περίπτωση αποτυχίας μιας και η ίδια αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα μαχητών της ίδιας της ζωής.

Γιώργος Σπυριδάκης: Με στόχο τη Νομική

Για την δική του εμπειρία μίλησε και ο υποψήφιος των πανελλαδικών εξετάσεων Γιώργος Σπυριδάκης που έχοντας ως στόχο τη Νομική σχολή, μίλησε για την δική του εμπειρία αλλά και για την σημαντική στήριξη που είχε από την οικογένειά του στο να μειωθεί το στρες της προετοιμασίας. Έστειλε ακόμη ένα μήνυμα και στους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι με «καθαρό» μυαλό μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία χωρίς να γιγαντώνουν στο μυαλό τους  το ενδεχόμενο της αποτυχίας .

Μάλιστα η παιδοψυχολόγος Βασιλική Καρκανιά αναφερόμενη στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» στην ψυχολογική πίεση τόνισε ότι η ίδια η οικογένεια και το κοντινό περιβάλλον των μαθητών με την λογική της υπερπροστασίας πιέζουν άθελα τους τα παιδιά τους.  Χαρακτήρισε ακόμη εντελώς λάθος την γνώριμη εικόνα γονέων να περιμένουν έξω από τα εξεταστικά κέντρα, ενώ τα παιδιά τους γράφουν εξετάσεις.