Ενθουσιασμένη και υπερήφανη δήλωσε η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά από την πρωτοβουλία των μαθητών του γυμνασίου Κασσάνδρειας που με τις πράξεις τους προάγουν τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο.

Τα παιδιά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος e-Twinning με θέμα «κοινωνικές ανισότητες», δημιούργησαν έναν «τοίχο καλοσύνης» στο κέντρο της Κασσάνδρειας και κρέμασαν εκεί σακούλες με είδη καθημερινής χρήσης ενώ κάλεσαν τους δημότες της περιοχής να συμμετέχουν, προσφέροντας το περίσσευμα τους.


Την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, οι έφηβοι μαθητές συναντήθηκαν με τη δήμαρχο και της παρέδωσαν περισσότερες από 50 σακούλες με τρόφιμα και είδη καθημερινής χρήσης, για να διανεμηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, όπου υπάρχει ανάγκη.

«Η κίνηση αυτή των παιδιών μας συγκινεί όλους. Είμαστε υπερήφανοι που μαθητές του δήμου μας, κάνοντας πράξη τις έννοιες του αλτρουισμού και της αλληλεγγύης, βοηθούν τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.
Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας και σε όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν» τόνισε η κ Χαλκιά και παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις.

«Μην ξεχνάτε ότι όλα τα σημαντικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας άρχισαν από λίγους ανθρώπους και από απλές πράξεις και τα παιδιά είναι οι προάγγελοι των μελλοντικών αλλαγών» υπογράμμισε η δήμαρχος Κασσάνδρας και συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Κασσάνδρειας και ιδιαίτερα τις καθηγήτριες Χρυσή Καπλανίδου και Γεωργία Μπουζώνα, που συντόνισαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα καθώς και τους γονείς των παιδιών για τις αρχές που τους έδωσαν.

Η δήμαρχος το προηγούμενο διάστημα παραχώρησε συνέντευξη στους μαθητές του γυμνασίου Κασσάνδρειας με θέμα την κοινωνική πολιτική του δήμου.