Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την Τετάρτη την άρση του απαγορευτικού στην είσοδο επιβατών που ταξιδεύουν για μη απαραίτητους λόγους στις χώρες-μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια ένεση στην τουριστική κίνηση της Γηραιάς Ηπείρου.

Οι πρεσβευτές των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στις Βρυξέλλες να προσθέσουν τις ΗΠΑ και άλλες χώρες όπως η Αλβανία, η Σερβία και η Βόρεια Μακεδονία στον κατάλογο των χωρών από τις οποίες επιτρέπεται η είσοδος για λόγους αναψυχής, όπως ανέφεραν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο πρακτορείο Reuters.

Έτσι από τις επόμενες ημέρες θα διευκολύνονται τα ταξίδια των Αμερικανών πολιτών στις χώρες της ΕΕ, όπως και αυτών που προέρχονται από την Αλβανία, τη Σερβία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Η Ελλάδα ποντάρει πολλά φέτος στην έλευση Αμερικανών τουριστών, με δεδομένη και τον προγραμματισμό των αμερικανικών και άλλων αεροπορικών εταιριών για απ’ ευθείας πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών που ίσως φτάσουν και τις εννιά ημερησίως τον Αύγουστο.

Κατά τη προπέρσινη χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, η Ελλάδα υποδέχθηκε τουλάχιστον 1,18 εκατομμύρια Αμερικανούς επισκέπτες.

Επιπλέον, το 2019 η Ελλάδα δέχθηκε πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες από τη Σερβία και άλλους τόσους από τη Βόρεια Μακεδονία, δύο χώρες που έχουν τη βόρεια Ελλάδα ως τον αγαπημένο τους θερινό προορισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Πηγή: Reuters, ΙΝΣΕΤΕ