Το πρώτο τριήμερο του καλοκαιριού πλησιάζει και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προγραμματίσει τις καλοκαιρινές τους διακοπές, εκμεταλλευόμενοι και τις περισσότερες ημέρες, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Ωστόσο, τουλάχιστον για τη Χαλκιδική, ο καιρός δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα σύμμαχος, καθώς σύμφωνα και με το meteo.gr, αναμένονται καταιγίδες και τοπικές μπόρες στο μεγαλύτερο κομμάτι του νομού.

Πιο συγκεκριμένα για το τριήμερο προβλέπεται:

Νέα Μουδανιά

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά την διάρκεια του τριημέρου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 29 βαθμούς με τις βροχοπτώσεις να υπολογίζονται τις μεσημεριανές ώρες και περισσότερες να αναμένονται την Κυριακή, πιθανότατα συνεχόμενες μετά το μεσημέρι.

Πολύγυρος

Βροχερός θα είναι ο καιρός το τριήμερο με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 25 βαθμούς και να αναμένονται αρκετές καταιγίδες, αρχής γενομένης από την Παρασκευή το μεσημέρι.

Κασσάνδρα

Άστατος θα είναι ο καιρός και στη χερσόνησο με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 26 βαθμούς Κελσίου και τους ανέμους να αγγίζουν ως και τα 2 μποφόρ. Βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως βραδινές ώρες Σαββάτου και μετά.

Σιθωνία

Άστατος θα είναι ο καιρός και στη Σιθωνία με την θερμοκρασία να φτάνει έως τους 27 βαθμούς Κελσίου. Βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως βραδινές ώρες Σαββάτου και μετά.

Ιερισσός

Με βροχοπτώσεις αναμένεται ο καιρός του τριημέρου και στην Ιερισσό με την θερμοκρασία να σκαρφαλώνει έως και τους 28 βαθμούς κελσίου ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν μέχρι και τα 2 μποφόρ. Οι μπόρες θα ξεσπάσουν τις μεσημεριανές ώρες.