Ευθύνες επιχείρησε να επιρρίπτει ο 33χρονος πιλότος στη σύζυγο και θύμα του Καρολάιν, για όσα έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική του κατάθεση υποστήριξε ότι η κοπέλα είχε γίνει επιθετική μετά τη γέννηση του παιδιού της και ότι εκείνο το βράδυ υπήρχε μεγάλη ένταση. Ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι για να φανεί αληθινή η ληστεία έπρεπε να σκοτώσει το σκύλο.

Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς: «Θέλω να καταλάβουν όλοι πως ότι έκανα μετά το έκανα για να μη χάσει η Λυδία και τον πατέρα της».

Αναλυτικά, είπε: «Μια μεγάλη συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Ξέρω πως έχει πολύ μικρή αξία σε αυτούς που στερήθηκαν. Αυτό που έκανα δεν δικαιολογείται. Άλλαξε η συμπεριφορά της με τη γέννηση του παιδιού. Έγινε επιθετική. “Όχι μη φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω” είπε και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω και να κοιμηθεί. Η Καρολάιν συνέχισε να τινάζεται, εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει.

Τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω την κούναγα. Μάταια. Τι θα γινόταν το παιδί μου; σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της. Για να φανεί αληθοφανές έπρεπε να κάνω κακό στο σκύλο. Κανείς δε θα πίστευε ότι θα μπορούσα να κάνω κακό στο σκυλί».

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί:

Προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί πήρε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος που καθ’ ομολογία του δολοφόνησε την 20χρονη σύζυγο του και το σκυλί τους στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά πριν από 38 ημέρες.

Λίγο μετά τις 17:00 της Παρασκευής πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα χωρίς να κάνει δηλώσεις και λίγα λεπτά αργότερα μετά την εκτέλεση του εντάλματος σε βάρος του, πέρασε και το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος δεν είπε τίποτα ούτε κατά την έξοδό του από τον ανακριτή.

Η αστυνομική συνοδεία ήταν ισχυρότατη ενώ ο 32χρονος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο κάτω από το σακάκι του.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για:

ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (κακούργημα)
κακοποίηση ζώου (κακούργημα)
ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους (πλημμέλημα)
ψευδή κατάθεση κατ’εξακολούθηση στις αρχές (πλημμέλημα)