Ειδικότερα, συστήνει κλιμακωτά βήματα, με το πρώτο στάδιο να περιλαμβάνει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των εργαζομένων στις δομές Υγείας, το δεύτερο τη θέσπιση μέτρων ενθάρρυνσης μέσω των οποίων θα τους παρακινούν να κάνουν το εμβόλιο και ως τρίτο και έσχατο στάδιο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, η κυβέρνηση θα ακούσει την εισήγηση της Επιτροπής και θα δρομολογήσει μέσα στο καλοκαίρι τις πολιτικές αποφάσεις, που θα νομοθετηθούν κιόλας, ώστε το φθινόπωρο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “να μπορούμε να φτάσουμε σε κάτι το οποίο προστατεύει τους συμπολίτες μας”.

“Νομίζω ότι όταν θέλει η Πολιτεία να βρει λύσει σε προβλήματα τα οποία είναι καίρια, υπό το πρίσμα της προστασίας της ζωής και της Δημόσιας Υγείας, μπορεί να τα βρει χωρίς ακραίες και εξεζητημένες λύσεις. Αλλά το να υπάρχουν συμπολίτες μας μέσα σε ΜΕΘ, μέσα στα νοσοκομεία ή μεγάλοι σε ηλικία, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, σε οίκους ευγηρίας να μη θέλουμε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με επαγγελματίες υγείας, αυτό το θεωρώ ανεπίτρεπτο” εξήγησε.

Η ΠΟΕΔΗΝ από την πλευρά της αναφέρει πάντως πως το 85% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί.

Τα προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει ο δρόμος για τις ελευθερίες που θα έχουν όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, με πρώτη το να μην είναι υποχρεωτικό το self test, ήδη από τον επόμενο μήνα όπως όλα δείχνουν.

Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ελευθερίες, όπως την πρόσβαση σε χώρους διασκέδασης και στους κλειστούς χώρους της εστίασης. Ανοικτό παραμένει και το θέμα της χρήσης μάσκας.

Πηγή: real.gr