Σε άμεσο χρόνο οι βαλκάνιοι τουρίστες ενημερώνουν τους συμπατριώτες τους για την κατάσταση στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα και τους αποτρέπουν από το να επισκεφτούν τη χώρα μας. Αυτό τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνης Δεληδημητρίου, αναμένοντας όπως λέει να ληφθεί μέριμνα άμεσα από την κυβέρνηση που γνωρίζει το πρόβλημα.

«Οι κρατήσεις από το εξωτερικό είναι λίγες αλλά τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα με τους Έλληνες παραθεριστές που φέτος κάνουν τις διακοπές τους. Στην αρχή της σεζόν και με την καθυστέρηση στο άνοιγμα χάσαμε τους περιηγητές. Είναι τα γκρουπ τουριστών που ταξιδεύουν σε πολλαπλούς προορισμούς, αλλά ευελπιστούμε ότι θα τους έχουμε αργότερα προς τον Σεπτέμβριο», τόνισε ο κ. Δεληδημητρίου. Όπως πρόσθεσε αυτή την περίοδο έχουμε κάποιους Βαλκάνιους και έπειτα από πολύ καιρό έχουμε ξανά και Πολωνούς στη χώρα κάτι που θεωρείται σημαντικό.

Για το θέμα των εμβολίων ο πρόεδρος των κάμπινγκ εκτιμά ότι τα προνόμια μπορούν να λειτουργήσουν και ως ένα κίνητρο για εκείνους που δεν εμβολιάζονται. Την ίδια στιγμή κρούει και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου για την ελεύθερη κατασκήνωση και την παραξενοδοχεία που πλήττουν τους νόμιμους επαγγελματίες και διαχέουν τον κίνδυνο να ενταθεί η διασπορά της νόσου καθώς πρόκειται όπως λέει, για άτομα που είναι αντιρρησίες σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όλα τα εποχικά κάμπινγκ στη χώρα έχουν ανοίξει με ελάχιστες εξαιρέσεις σε δύο περιοχές.