spot_img

    Ο εκφοβισμός οδήγησε τη 14χρονη στο χειρουργείο – Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού

    Το «bullying» που φέρεται ότι δεχόταν για τα επιπλέον κιλά της οδήγησε μία 14χρονη στη Θεσσαλονίκη σε μια χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου που αποδείχθηκε μοιραία

    Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, η 14χρονη εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να της τοποθετήσουν γαστρικό δακτύλιο, ώστε να χάσει βάρος. Το κοριτσάκι πέθανε δύο ημέρες μετά.

    Σύμφωνα με τον ιερέα, η κόρη του είχε αφόρητους πόνους μετά την επέμβαση της. Ο γιατρός καθησύχαζε τον πατέρα και του ανέφερε πως είναι φυσιολογικό να πονάει το παιδί έπειτα από τέτοια εγχείρηση και ότι όλα θα πάνε καλά.

    Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια πήρε την απόφαση να βάλει γαστρικό δακτύλιο στη μικρή. Σύμφωνα με τον ιερέα, το κορίτσι έπεφτε επανειλημμένως θύμα «bullying» για το βάρος της από κάποια παιδιά της περιοχής, αλλά και τον σχολικό περίγυρο.

    «Ρώταγα το παιδί “πώς πέρασες στη βόλτα σου;” και μου απαντούσε: “καλά μπαμπά, αλλά μόλις έφυγα με έλεγαν χοντρή”» είπε, μεταξύ άλλων.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος της 14χρονης προήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε σηπτικό σοκ. Η 14χρονη είχε υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου επειδή ήταν παχύσαρκη άλλα μετά το χειρουργείο εκδηλώθηκαν επιπλοκές που της στοίχισαν τη ζωή. Ο πατέρας της καταγγέλλει ιατρικό λάθος και ήδη υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του ιδιώτη γιατρού που τη χειρούργησε σε ιδιωτική κλινική. Κατόπιν της μήνυσης διενεργήθηκε, σήμερα το πρωί, νεκροψία- νεκροτομή, στην οποία παραστάθηκε από πλευράς μηνυτή τεχνικός συμβούλους.