βαλιάνος

Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου :

Εκτιμώντας πως απηχώ τις σκέψεις όλων των συναδέλφων στη δημοτική διοίκηση και στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζω τον προβληματισμό μου για την απόφαση της «ελληνικός χρυσός Α.Ε.» να αναστείλει αναθέσεις σε συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες, χωρίς να λάβει μέριμνα για τη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος πλήθους οικογενειαρχών που βρίσκονται εκτεθειμένοι στο φάσμα της ανεργίας.

Πόσο μάλλον, εφόσον οι υπηρεσίες που προσέφεραν παραμένουν -όπως προκύπτει από τις διαμαρτυρίες των σωματείων εργαζομένων στην «ελληνικός χρυσός Α.Ε»- διαρκώς αναγκαίες, στο πλαίσιο μιας εξελισσόμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Η παρούσα δημοτική αρχή αποφεύγει πάντα την εμπλοκή στα εσωτερικά θέματα διαχείρισης οποιασδήποτε εταιρείας που δραστηριοποιείται στα όριά του δήμου μας. Δεν μπορεί όμως, να αδιαφορεί για την ξαφνική ανεργία δεκάδων δημοτών -και μάλιστα πολλών εξ` αυτών χωρίς αποζημίωση- σε μία δραστηριότητα που αποτελεί σημαντικό πεδίο απασχόλησης στην περιοχή.

Όπως έχουμε διαρκές ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική και αναπτυξιακή διάσταση της μεγαλύτερης εν ενεργεία επένδυσης στην Ελλάδα, έτσι διατηρούμε διαρκές ενδιαφέρον και για τη συμβολή της στην τοπική απασχόληση. Πόσο μάλλον, σε μια χρονική περίοδο που ακολουθεί την υπογραφή της νέας σύμβασης με το ελληνικό δημόσιο για ένα νέο επενδυτικό σχέδιο, δυνάμει του οποίου αναμένονται και προβάλλονται και από την επενδύτρια εταιρεία, όροι ενίσχυσης της εργασίας σε τοπικό επίπεδο.

Γι` αυτό, με επιστολή μου προς τη διοίκηση της «ελληνικός χρυσός Α.Ε.», εξέφρασα τη συμπαράστασή μου στους υφιστάμενους τις επιπτώσεις των τελευταίων εξελίξεων εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, απευθύνοντας έκκληση να εξεταστούν με θετική διάθεση τα αιτήματα που διατυπώνουν οι διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων στην «ελληνικός χρυσός». Επιφυλάσσομαι δε, ανάλογα με τις εξελίξεις των επομένων ημερών, να εισάγω το θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, για την ενημέρωση και τοποθέτηση του σώματος.

Υπενθυμίζοντας πως υψηλή προτεραιότητα μας προτεραιότητα αποτελεί πάντα η κοινωνική ειρήνη, βασική παράμετρος της οποίας είναι και η εργασιακή ειρήνη, προσδοκώ σε κάθε περίπτωση να αποτελούν συμβούλους όλων μας η νηφαλιότητα και υπευθυνότητα.