Κανονικά και χωρίς αναβολές συνεχίζει το πρόγραμμά του για την Τουριστική Προβολή ο δήμος Αριστοτέλη. Μέρος της προβολής είναι ο γαστρονομικός τουρισμός. Πρόγραμμα Κουζίνα και Γαστρονομικό Φεστιβάλ με τις παράλληλες δράσεις τους έλαβαν χώρα για ένα μήνα, φτιάχνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη για την εξέλιξη του προγράμματος, όπως λέει ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, τονίζοντας μάλιστα ότι ήταν σημαντική όλη η συνδρομή των ανθρώπων που συμμετείχαν.

«Ιταλία, Αυστρία, Γαλλία, Πολωνία, Κροατία είναι αγορές στόχοι για τον δήμο Αριστοτέλη. Οι δημοσιογράφοι τους κατέγραψαν την αυθεντικότητα και τη σπουδαιότητα της γαστρονομίας μας, τα σπουδαία εστιατόρια και ξενοδοχεία μας με στόχο να προωθηθεί ο τουρισμός μας. Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να λειτουργεί υπέρ των ατόμων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στον τόπο αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι δράσεις συνεχίζονται με την επίσκεψη στο Μπορντό της Γαλλίας με την παρουσίαση του προγράμματος οινοτουρισμού με τίτλο «Από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», ώστε να δημιουργηθεί άλλος ένας πόλος έλξης για την περιοχή. «Ο επισκέπτης μπορεί να δει από το αμπέλι μέχρι την εμφιάλωση και να γευτεί τα τοπικά κρασιά»|, τονίζει ο δήμαρχος. Το αντίστοιχο πρόγραμμα   που υπάρχει στο Μπορντό της Γαλλίας θα δώσει την τεχνογνωσία του ενώ ταυτόχρονα οι δύο περιοχές θα δικτυωθούν. «Θα δούμε πολλούς πράκτορες και δημοσιογράφους και θα τους καλέσουμε στην περιοχή για να δούνε από κοντά τί κάνουμε», αναφέρει ο κ. Βαλιάνος.

Τέλος ο δήμαρχος Αριστοτέλη ευχαρίστησε και το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για την ηθική και οικονομική του στήριξη στις δράσεις του.