Νοσοκομείο Πολυγύρου

Εμφανής είναι η υποχώρηση του επιδημικού κύματος στη χώρα, με τα νοσοκομεία να παίρνουν επιτέλους μια ”ανάσα”.

Ύστερα από δύο φονικά κύματα πανδημίας και εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, καθ’όλη την διάρκεια του χειμώνα , σύμφωνα με τους επιδημιολογικούς δείκτες, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Χαλκιδική  έχει βελτιωθεί σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει να επανέρχεται η κανονικότητα και στο νοσοκομείο του νομού με τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) να αποσυμπιέζονται.

Αυτή τη στιγμή στο γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής που εδρεύει στον Πολύγυρο τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι πολύ θετικά, καθώς ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ covid 19 είναι πια μηδενικός και ο αριθμός των ατόμων στις κλινικές είναι μονοψήφιος.

Παράλληλα τα ”rapid tests”, συνεχίζουν να διενεργούνται κανονικά σε κάθε δήμο της Χαλκιδικής και από ότι φαίνεται έχουν αποδειχθεί ως ένα χρήσιμο εργαλείο για την επιδημιολογική επιτήρηση.

Ωστόσο, είναι γνωστό, ότι οι περισσότεροι στη Χαλκιδική σπεύδουν να εμβολιαστούν καθώς έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των κρουσμάτων(ένα μόνο επιβεβαιωμένο κρούσμα εχθές 22/06 στο νομό).

Τέλος όσο αφορά το καλοκαίρι στη Χαλκιδική υπάρχει αισιοδοξία και ετοιμότητα από όλους τους φορείς καθώς αυτή τη στιγμή όλα κινούνται γύρω από τον εμβολιασμό που είναι και το στοίχημα για την επιστροφή στην κανονικότητα.