Και όμως δεν είναι ψέμα! Είναι μια ιστορία πέρα για πέρα αληθινή και ενδιαφέρουσα…

Ο Johann και η Brigitta είναι το ζευγάρι που επισκέπτεται την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Καλλιθέα Χαλκιδικής για 41 συνεχόμενα χρόνια.

Μπορεί η Καλλιθέα να μην είναι όπως την γνώρισαν τότε την πρώτη φορά ήσυχη και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και της πολυκοσμίας, αλλά αυτό δεν τους σταματά. Η αγάπη τους γι’ αυτό το μέρος είναι μοναδική και νιώθουν πραγματικά σαν να είναι το δεύτερο σπίτι τους. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που η Brigitta και ο Johann δεν μπορούν να αποχωριστούν την Καλλιθέα και κάθε καλοκαίρι τους βρίσκει πάλι εκεί.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι έχουν αποκτήσει δεσμούς φιλίας με τους ντόπιους κατοίκους, αλλά και με τον ενοικιαστή τους σχέσεις οικογενειακές, αφού κάθε φορά επιλέγουν να μείνουν στα δωμάτια του.

Μιλώντας στο ”xalkidiki politiki” για αυτή την όμορφη ιστορία ο πρόεδρος της κοινότητας Καλλιθέας, Βασίλης Αβραμίδης, είπε: ”Αυτοί οι άνθρωποι είναι από ένα χωριό της Αυστρίας και κάθε καλοκαίρι έρχονται στην Καλλιθέα. Η Καλλιθέα είναι γι’ αυτούς το μέρος που ”ηρεμούν”, βρίσκουν κάτι που τους ελκύει εδώ”.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως οι άνθρωποι αυτοί μένουν στην Καλλιθέα έως και δύο μήνες και κάποιες φορές μάλιστα φέρνουν και τις παρέες τους στην περιοχή για διακοπές.

”Με την Brigitta και τον Johann έχουμε γίνει φίλοι πια όλοι οι κάτοικοι, είναι μέρος της ζωής μας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος.

Βέβαια ο κύριος Αβραμίδης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πριν από 8 χρόνια περίπου επί της δημαρχίας του Βασίλη Παπαγιάννη είχε γίνει εκδήλωση προς τιμήν τους και βραβεύτηκαν ως επίτιμοι δημότες!

Brigitta και Johann καλή διαμονή και ευχόμαστε να είστε γεροί να τα ξαναπούμε του χρόνου!

Εις το επανιδείν λοιπόν!