Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια συνοδικού δικαστηρίου στη μονή, με τον εν λόγω ιερέα να στρέφεται εναντίον των αρχιερέων, να τους πετά καυστικό υγρό στα πρόσωπα και να τραυματίζει 10 άτομα, μεταξύ αυτών επτά μητροπολίτες.

Το χρονικό της επίθεσης

Την στιγμή της επίθεσης γινόταν συνοδικό δικαστήριο στην μονή Πετράκη με ερώτημα τον αποσχηματισμό του 37χρονου ιερέα από την Βέροια, για σοβαρό παράπτωμα και συγκεκριμένα για υπόθεση ναρκωτικών. Να σημειωθεί πως ο ιερέας είχε συλληφθεί το 2018 να κρύβει στα ράσα του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ είναι γνωστός στην τοπική κοινωνία για την βίαιη συμπεριφορά του.

Μόλις άκουσε την απόφαση καθαίρεσής του από το συνοδικό δικαστήριο, έβγαλε δύο μπουκάλια με οξύ και επιτέθηκε εναντίον όλων των παρευρισκόμενων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να δεχθούν το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και το σώμα τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 7 αρχιερείς, δύο δικηγόροι και ένας αστυνομικός που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει στην πύλη της ιεράς μονής Πετράκη. Ο αστυνομικός που ακινητοποίησε τον δράστη με την βοήθεια διερχόμενης περιπολίας, τραυματίστηκε από το καυστικό υγρό στο χέρι και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, ώστε να ανακριθεί για τις πράξεις του. Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης δεν είχε αποκαλύψει με τι είδους καυστικό υγρό έκανε την επίθεση, ωστόσο παραδέχτηκε ότι προχώρησε σε αυτή την πράξη λόγω της απόφασης για καθαίρεσή του.