Θέμα χρόνου είναι πλέον η δικαστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επομένων ωρών θα κριθεί το αίτημα από τη μητέρα δολοφονημένης Καρολάιν, να αναλάβει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού.

Είχε προηγηθεί την Πέμπτη η κατάθεση του σχετικού αιτήματος από τον δικηγόρο της οικογένειας Θανάση Χαρμάνη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρμάνης ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από μητέρα Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές, ιδίως για την Αλόννησο.

Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία παρόλο που είναι νεογνό μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας.

Μέχρι χθες το βράδυ οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες. Ανάλογο αίτημα έχει υποβληθεί από την πλευρά της οικογένειας του Μπάμπη, όπως πληροφορηθήκαμε».

Η οικογένεια του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου έχει καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, αίτημα που ζητάει επιμέλεια από κοινού.

Μεταξύ άλλων, η οικογένεια του προφυλακισμένου πιλότου προτείνει το παιδί να μοιράζεται το χρόνο ανάμεσα στις δύο πλευρές, το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισό στην Αλόννησο.

Πηγή: cnn.gr