Στις 12:00 θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την προνόμια για τους εμβολιασμένους, κατά τις δηλώσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο οποίος απάντησε σε σχετικό ερώτημα, «κάντε υπομονή μία εβδομάδα».

«Είναι βέβαιο ότι αφού φτάσαμε σε ένα σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν πάνε με μεγάλη προθυμία να το κάνουν, πρέπει να σκεφτούμε πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση. Θέλω βέβαια να πω ότι σταθερά και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ποσοστά εμβολιασμών αυξάνονται», είπε ο πρωθυπουργός.