Κάτω από τον ανδριάντα του Σερραίου ήρωα, Εμμανουήλ Παπά, του αρχιστράτηγου των Ελληνικών επαναστατικών δυνάμεων που πολέμησαν τους Τούρκους το 1821 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της αδελφοποίησης των Δήμων Σερρών και Κασσάνδρας Χαλκιδικής, στην πλατεία Ελευθερίας Σερρών.

Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, αναφέρθηκε στις ενέργειες του δήμου για την κατάταξη του Εμμανουήλ Παπά στο πάνθεον των ηρώων και στη θέση που πραγματικά του αξίζει. Όπως είπε σε δηλώσεις του «Η εκδήλωση ενώνει το παρελθόν και το παρόν αλλά το μέλλον μας, που θα είναι ο σηματοδότης μιας κοινής πορείας. Η ανάδειξη του κοινού μας ηρώου είναι ένα κοινό στοίχημα, όπως επίσης και το να αναδείξουμε τις περιοχές μας μέσα από ένα πρόγραμμα κοινών δράσεων. Τα πολλά μας κοινά θα γίνουν πολύ περισσότερα το επόμενο διάστημα», τόνισε ο δήμαρχος Σερρών.

  • Για ένα ιδιαίτερα όμορφο ταξίδι μίλησε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Μας ενώνει το παρελθόν και μας ενώνει το Ευρωπαϊκό μέλλον. Είμαστε μαζί για να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα είναι πρωτόγνωρα και για τους δύο δήμους», ανέφερε. Η δήμαρχος τόνισε ακόμη, ότι περιμένει τη στιγμή που θα ανταποδώσει τη φιλοξενία στον δήμαρχος Σερρών και αποκάλυψε ότι πρώτος κοινός στόχος των δύο δήμων είναι η προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος του Εμμανουήλ Παπά στην Ελληνική Επανάσταση και να καταγραφεί στα σχολικά βιβλία Ιστορίας. Ο δήμαρχος Σερρών συμπλήρωσε ότι μπορεί να θεσπιστεί και μια κοινή μέρα για τον εορτασμό της κήρυξης της Επανάστασης υπό τον Εμμανουήλ Παπά.

Στην αποστολή της αδελφοποίησης με τον δήμο Σερρών από τον δήμο Κασσάνδρας επίσης έδωσαν το παρών ο αντιδήμαρχος Παύλος Παντζίκης, , ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης, η Μαρία Παπαδημητρίου πρόεδρος Τουριστικής Προβολής,  ο πρόεδρός της τοπικής κοινότητας Κασσάνδρειας Παντελής Χατζηανδρέου και Κρυοπηγής Αθανάσιος Νάτσιος.