Μυστηριώδεις τηλεφωνικές κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο των παππούδων που αγνοούνται μετά την κατάρρευση κτηρίου στη Φλόριντα δέχονται μέλη της οικογένειας. Για την ακρίβεια, υποστηρίζουν ότι έλαβαν τουλάχιστον 20 κλήσεις μετά την καταστροφή.

Η Dianne Ohayon ανέφερε ότι νωρίς τη Δευτέρα, η οικογένεια απέκτησε ελπίδες, όταν η μικρότερη αδελφή της έλαβε τηλεφώνημα από το σταθερό των γονιών τους, Myriam και Arnie Notkin. Μάλιστα, όπως είπε στον ιστότοπο του «The Post», δέχεται τρομακτικές κλήσεις κάθε ημέρα, για πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση. Όλες είναι στατικές και δεν ακούγεται τίποτα.

Ανιψιός της Dianne ανέφερε ότι επικοινώνησε με την αστυνομία για να εντοπίσει τι ακριβώς συμβαίνει, για πέντε ημέρε. Από εκείνη τη στιγμή έχουν εντοπιστεί 11 νεκροί και περίπου 150 εξακολουθούν να αγνοούνται. Η οικογένεια εξηγεί ότι στις τηλεφωνικές κλήσεις δεν ακούγεται κανείς στην άλλη άκρη της γραμμής. Αν και περιμένουν, στο τέλος το κλείνουν καθώς τίποτα δεν συμβαίνει.

condo_miami

«Νιώθουμε απελπισμένοι αλλά περιμένουμε»

«Δεν ξέρουμε τι να σκεφτούμε ή τι συμβαίνει», λένε, προσθέτοντας ότι κάθονται και περιμένουν. «Νιώθουμε απελπισμένοι» προσθέτουν. Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ευελπιστώντας σε πληροφορίες. «Περιμένουμε κάθε μέρα. Οι μέρες είναι μεγάλες, αλλά περιμένουμε. Κάθε μέρα η ίδια διαδικασία», λένε.

Σύμφωνα με υπηρεσία αναγνώρισης κλήσεων, τα τηλέφωνα προέρχονται από το διαμέρισμα των ηλικιωμένων αγνοούμενων, ενώ η συσκευή βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν λάβει επαρκείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει. «Ίσως ζητούν βοήθεια. Δεν ξέρουμε», λένε, ενώ άγνωστο παραμένει αν οι έρευνες των αρχών οδήγησαν σε κάποιο συμπέρασμα.

condo_miami1

Η οικογένεια παρακολουθεί συνεχώς τις ενημερώσεις των μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν επισκεφθεί το σημείο που κατέρρευσε η πολυκατοικία, χωρίς να έχουν πάρει απαντήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους, ηλικίας 87 και 81 ετών.

Πηγή: protothema.gr