Έκκληση για να συγκεντρωθεί το ποσό των 30.000 ευρώ για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα αναπηρικό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις της 14χρονης Δήμητρας που έχει Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου δύο (SMA ||), απευθύνει η οικογένειά της. Η 14χρονη χρησιμοποιεί ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι έξοδοί μας, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουν γίνει πολύ δύσκολες, σχεδόν αδύνατες και αυτό γιατί σε κάθε μεταφορά πρέπει να σηκώσουμε το αμαξίδιο της και την ίδια εντός και εκτός του αυτοκινήτου. Όσο περνούν τα χρόνια η διαδικασία αυτή γίνεται όλο και δυσκολότερη αφού μεγαλώνει και η ίδια αλλά και οι γονείς της, στο σημείο που δεν μπορούμε να βγαίνουμε από το σπίτι όσο θα θέλαμε, παρόλο που η Δήμητρα αγαπάει να είναι έξω!

Από όταν υπεβλήθη σε σπονδυλοδεσία, η θέση της στο κάθισμα του αυτοκινήτου, δεν είναι καθόλου ασφαλής και βολική, κάτι που περιορίζει κατά πολύ τα μέρη στα οποία μπορούμε να πηγαίνουμε…η Δήμητρα από όταν ξεκίνησε ένα φάρμακο για την πάθησή της έχει πολύ παραπάνω αντοχή, οπότε θεωρούμε πολύ άδικο να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει όπως θα ήθελε! Ένα προσβάσιμο αυτοκίνητο λοιπόν είναι απαραίτητο… Θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας! (αυτού του είδους τα αυτοκίνητα επιτρέπουν στον χρήστη του αμαξιδίου να κάθεται επάνω του κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων, χωρίς να χρειάζεται να σηκώσει κάποιος ούτε το ανάπηρο άτομο, ούτε το αμαξίδιο!) τονίζει η οικογένεια της 14χρονης.

Επίσης, είναι αθλήτρια στο παραολυμπιακό άθλημα boccia, πηγαίνει σχολείο, κολυμβητήριο και έχει φυσικά όλες τις άλλες δραστηριότητες και εξόδους μιας έφηβης.

Μετά από την σπονδυλοδεσία χρειάστηκε να αγοράσουμε ένα νέο αμαξίδιο, το οποίο θα παραλάβουμε σύντομα. Το αμαξίδιο αυτό ζυγίζει 200 κιλά, οπότε δεν θα είναι απλά δύσκολο να μπει σε ένα μη προσβάσιμο αυτοκίνητο, αλλά θα είναι αδύνατο. Δηλαδή είναι αδύνατο να βγει και η Δήμητρα από το σπίτι.

Το αυτοκίνητο (μεταχειρισμένο) που χρειαζόμαστε κοστίζει περίπου 30.000€, μαζί με τα μεταφορικά έξοδα (από Γερμανία σε Ελλάδα) και το τελωνείο. Δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμη το ακριβές μοντέλο, αφού θα το αγοράσουμε μεταχειρισμένο και μέχρι να καταφέρουμε να μαζέψουμε το απαραίτητο πόσο, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιο θα είναι διαθέσιμο τότε. Είναι ένα τεράστιο ποσό για εμάς και για αυτό ζητάμε την βοήθειά σας.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στον αγώνα ζωής της

Για να βοηθήσετε πατήστε εδώ

Πηγή: infokids.gr