Το κόλπο με το υποτιθέμενο βραχυκύκλωμα στον ηλεκτρικό πίνακα που δήθεν μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά έχει παλιώσει πια, ωστόσο ακόμη όλο και κάποιος ηλικιωμένος πείθεται από «μαϊμού» τεχνικούς της ΔΕΗ να βγάλει τις οικονομίες του εκτός σπιτιού, με αποτέλεσμα να τις χάσει.

Τελευταίο θύμα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή της αρχαίας Ολυμπίας, η οποία δεν υποψιάστηκε τον πραγματικό σκοπό του άγνωστου που της χτύπησε την πόρτα το απόγευμα της Τρίτης με το πρόσχημα ότι θα επιδιόρθωνε την τάχα επικίνδυνη βλάβη. Ο απατεώνας έπεισε την άτυχη γυναίκα να βάλει ό,τι είχε αξία σε μια… μαξιλαροθήκη και την βγάλει στην αυλή.

Η ηλικιωμένη έβαλε στη μαξιλαροθήκη όλες τις οικονομίες της ύψους 1.500 ευρώ και τα κοσμήματα που είχε μαζί με την αστυνομική της ταυτότητα και έμεινε άγαλμα, όταν είδε τον «υπάλληλο της ΔΕΗ» να τα αρπάζει και να γίνεται… λαγός! Η ηλικιωμένη υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς του τμήματος αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη.