Έργα υποδομής και καθημερινότητας είναι η στόχευση του Δήμου Αριστοτέλη που έχει κάνει τον προγραμματισμό του βάσει του πλαφόν που μπήκε από το “Αντώνης Τρίτσης”. Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος που δήλωσε μάλιστα οι προσδοκίες ήταν πολύ μεγαλύτερες αρχικά για όλους τους δήμους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε προς χρηματοδότηση αρχικά η αντικατάσταση των υδροδοτικών δικτύων Αρναίας,  Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου και Πυργαδικίων. Για το ίδιο έργο υπάρχουν μελέτες για Ιερισσό και Ουρανούπολη αλλά το πλαφόν είναι απαγορευτικό για κατασκευή.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τον Δήμαρχο δίνεται έμφαση στη διαχείριση των λυμάτων. Έτσι εντάσσεται ένα μεγάλο έργο 2,7 εκ. ευρώ, η αντικατάσταση των αποχετευτικών δικτύων των Σταγείρων και της Στρατονίκης. Στα 1,7 εκ. ευρώ είναι το έργο επέκτασης του αποχετευτικού δικτύου Ιερισσού που όπως τόνισε ο κ. Βαλιάνος μέχρι σήμερα δεν είχε δίκτυο σε ένα μεγάλο κομμάτι της. Επίσης υπεβλήθη αίτημα χρηματοδότησης μελετών για αναβάθμιση των βιολογικών σταθμών Ιερισσού, Γοματίου,  Νέων Ρόδων.

Στο πρόγραμμα υπεβλήθη και η αναβάθμιση σχολικών κτιρίων και γηπεδικών εγκαταστάσεων.

Σε επίπεδο πολιτισμού κατατέθηκαν προτάσεις για την αναβάθμιση και αξιοποίηση του Μουσείου Μελιού στην Αρναία και του χώρου όπου τιμάται το Μαύρο Αλώνι στην Ιερισσό.  Το τελευταίο μάλιστα με αφορμή τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. “Είναι χωρίς ιστορικής μνήμης για όλους και πρέπει να τύχει προσοχής.  Αξιώνουμε λοιπόν ένα έργο 600 χιλ. ευρώ”, τόνισε ο κ. Βαλιάνος.

Στο θέμα της ανακύκλωσης ο δήμος επενδύει με ένα έργο πάνω από 2 εκ. ευρώ και προσεγγίζει κυρίως τους νέους με ανταποδοτικότητα σε… έξι γωνιές.

Επίσης παρεμβάσεις προγραμματίστηκαν στην αγροτική οδοποιία,  σε Αρναία και Αμμουλιανή.

Από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν έλειπε ο προσεισμικός έλεγχος των δημοτικών κτιρίων και κυρίως των παλαιών πέτρινων.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και σε δύο μελέτες που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης.  Η μία αφορά έργα ανάπλασης στην Αρναία με μια περιπατητική διαδρομή από το δημοτικό σχολείο ως το Άλσος Αγίας Παρασκευής. Η δεύτερη είναι η ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου της Ιερισσού.

Συνολικά τα έργα που κατατέθηκαν  είναι πάνω από 16 εκ. ευρώ.