Ο δήμαρχος μετέβη στην Αθήνα, την Τρίτη 29 Ιουνίου και παρέμεινε εκεί έως και την Τετάρτη 30 Ιουνίου, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Γιώργο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το ”xalkidiki politiki” με τον κ. Ντέμπλα, έγινε γνωστό ότι επισκέφτηκε μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη κάποια υπουργεία στην Αθήνα και συζητήθηκαν θέματα καίρια που αφορούν τον δήμο Σιθωνίας.

”Επισκεφτήκαμε τον υφυπουργό εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα όπου συζητήθηκαν θέματα τα οποία σχετίζονται με το πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”, αλλά και θέματα εφ’ όλης της ύλης που απασχολούν τον δήμο μας”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο έγινε συνάντηση και με την διευθύντρια του υπουργού κα Γκόγκου και ο δήμαρχος επισήμανε θέματα του δήμου που σχετίζονται με το υπουργείο εσωτερικών.

Επίσης ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι: ”ενημέρωσα  τον κ. Πέτσα για την οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται στον δήμο, ιδιαίτερα μετά την εξώδικη όχληση του συγκροτήματος ”porto carras” που αφορά την επιστροφή χρημάτων από το έτος 2001 έως και το 2014, τα οποία χρήματα επιδικάστηκαν σύμφωνα με αποφάσεις του τριμελούς εφετείου Θεσσαλονίκης και μάλιστα αφορούν επιστροφές υπέρογκων ποσών, ολόκληρα εκατομμύρια”, υπογραμμίζει ο κ. Ντέμπλας και προσθέτει: ‘‘για να καταλάβετε το ποσό που πρέπει να επιστραφεί ξεπερνά τα 2.340.000 εκ. ευρώ, την ώρα που ετησίως τα έσοδα του δήμου ανέρχονται σε μόλις 6.000.000 ευρώ.

Σε συνέχεια των δηλώσεων του ο κ. Ντέμπλας μας πληροφόρησε ότι εκτός από το υπουργείο εσωτερικών επισκέφτηκαν και το υπουργείο ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής ”εκεί είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου ναυτιλίας και λιμενικών υποδομών, κ. Κυριαζόπουλο, θέτοντας θέματα που αφορούν τις λιμενικές υποδομές του δήμου”.

”Παράλληλα από την πλευρά του γενικού γραμματέα λιμένων και ναυτιλιακών επενδύσεων υπήρχε ενημέρωση ότι το υπουργείο ναυτιλίας θα τρέξει ένα πρόγραμμα προς το τέλος του έτους με την κωδική ονομασία ”Νέαρχος” και το οποίο θα είναι στα πλαίσια του ”Αντώνης Τρίτσης”, αλλά το νέο πρόγραμμα θα είναι σαφώς πιο ευέλικτο”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Σε συνέχεια των επισκέψεων στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης με τον δήμαρχο μετέβησαν και στο υπουργείο μεταφορών και υποδομών, για να συζητήσουν με τον διευθυντή( Διομήδη Νταούλα) του υπουργού, κ. Καραμανλή, θέματα του δήμου.

”Στο υπουργείο μεταφορών ζητήθηκε χρηματοδότηση τεχνικών δελτίων που αφορούν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικισμών όλου του δήμου Σιθωνίας”, υπογραμμίζει ο κ. Ντέμπλας.

Τέλος ο κ. Ντέμπλας με τον κ. Γιώργου πραγματοποιήσαν συνάντηση και με εκπροσώπους της ΚΕΔΕ όπου συζητήθηκαν θέματα γενικής φύσεως.