Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος από την ελληνική ακαδημία διευθυντής φωτογραφίας, Άγγελος Βισκαδουράκης, σε ηλικία μόλις 59 ετών.

Ο Άγγελος Βισδακουράκης από το 2011 αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία τον ανάγκασαν να παραμείνει καθηλωμένος και να εγκαταλείψει την τέχνη του κινηματογράφου που τόσο αγαπούσε.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η ‘ενωση ελλήνων κινηματογραφιστών GSC:

“Αγαπητοί φίλοι,

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε ότι σήμερα το πρωί έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας ο αγαπημένος συνάδελφος και φίλος Άγγελος Βισκαδουράκης.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο Άγγελος, μετά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2011, ήταν μονίμως στο σπίτι του και κατά διαστήματα αποκλειστικά στο κρεβάτι του. Το GSC εδώ και πολλούς μήνες υποστήριζε ηθικά και οικονομικά -με τη βοήθεια και των χορηγών μας- τις αναγκαίες φυσικοθεραπείες, τις οποίες έκανε μέχρι και χθες. Παρά τις προσπάθειές μας όμως, ο Άγγελος προδόθηκε από την καρδιά του.

Διατηρούμε ωστόσο την εικόνα του, αγαπητού σε όλους και δυναμικού μέλους της κινηματογραφικής μας κοινότητας μέχρι το 2011, που είχε πραγματοποιήσει συνεργασίες με σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες, όπως η Λουκία Ρικάκη, ο Βαγγέλης Σερντάρης, ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης.

Το ΔΣ του GSC εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και σε όσους του στάθηκαν μέχρι το τέλος. Καλό ταξίδι φίλε Άγγελε! Θα είσαι πάντα ένας από εμάς…”.