Η τροπική καταιγίδα Έλσα ενισχύθηκε το πρωί της Παρασκευής (02/07) σε κυκλώνα και απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο παρατήρησης των κυκλώνων (NHC), που εδρεύει στο Μαϊάμι.

«Συνθήκες τύπου κυκλώνα παρατηρούνται στα Μπαρμπέιντος», αναφέρει το NHC στο δελτίο του των 08.30 τοπική ώρα, κάνοντας λόγο για ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα με ριπές που θα μπορούσαν να φθάσουν σχεδόν τα 140 χιλιόμετρα/ώρα στο νησί, στο ανατολικό τμήμα της θάλασσας της Καραϊβικής.

Μετεωρολογικές συνθήκες τύπου τροπικής καταιγίδας θα μπορούσαν να πλήξουν την Παρασκευή ένα μέρος των Μικρών Αντιλλών, ιδίως τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, όμως η Έλσα αναμένεται κυρίως να επηρεάσει το Σάββατο ένα μέρος της Αϊτής και της Δομινικανής Δημοκρατίας, για τις οποίες το NHC εξέδωσε προειδοποιήσεις.

Θα μπορούσε να φθάσει αποδυναμωμένη στη Φλόριντα από την ερχόμενη Τρίτη, όμως είναι ελάχιστα πιθανό να επιδεινωθεί, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες στο σημείο της κατάρρευσης της πολυκατοικίας στο Σερφσάιντ, βόρεια του Μαϊάμι.