Τον γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες, προκαλώντας φρίκη, η είδηση πως μια μητέρα και ο πατριός δυο ανήλικων παιδιών κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δυο ανήλικα παιδιά τους, στην επαρχία της Αττάλειας, στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η γιαγιά του 10χρονου αγοριού και του 7χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως τα εγγόνια της τής είχαν εκμυστηρευθεί ότι βιάστηκαν από τη μητέρα, τον πατριό και τον θείο τους. Οι δράστες συνελήφθησαν στις 16 Οκτωβρίου 2020, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους «λόγω αντικρουόμενων μαρτυριών και διότι είχαν συγκεντρωθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης», με την απόφαση του δικαστηρίου στο Ελμαλί της Τουρκίας να προκαλεί οργή τόσο επί τουρκικού εδάφους όσο και σε άλλες χώρες.

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο εισαγγελέας του Ελμαλί αποφάσισε ότι η μητέρα των παιδιών και ο σύζυγός της ήταν πλέον ελεύθεροι.

Τους “πρόδωσαν” οι ζωγραφιές των παιδιών
Τις ειδεχθείς πράξεις όμως των τριών ενηλίκων φαίνεται πως πρόδωσαν μερικά σκίτσα και ζωγραφιές των δυο παιδιών, τα οποία κλήθηκαν από παιδοψυχολόγο να περιγράψουν όσα ζούσαν μέσα στο σπίτι τους.

Στις ζωγραφιές που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απεικονίζονται τα παιδιά σε χαρακτηριστικές σκηνές σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ παράλληλα τα πρόσωπά τους απεικονίζονται μονίμως φοβισμένα και με εκφράσεις, ενώ τα πρόσωπα των ενηλίκων φαίνονται να χαμογελούν.

Οι ζωγραφιές, όπως ήταν φυσικό, έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, καθώς αποδεικνύουν αναμφισβήτητα την ενοχή της μητέρας και του πατριού τους.

Από εκείνη την ημέρα, το hashtag #ElmalıDavası (υπόθεση Ελμαλί) πρωταγωνιστεί στο Twitter, με εκατομμύρια χρήστες, ανάμεσα τους και διάσημοι καλλιτέχνες, να ζητούν δικαιοσύνη και αλλαγή της νομοθεσίας σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και παιδιών.

Έτσι, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας ανακοίνωσε πως αρχίζει έρευνα για την υπόθεση, που θα επανεξεταστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Έως τότε τα δύο παιδιά θα φιλοξενούνται σε δομή.