Άνοιξε και φέτος τις πόρτες του ο πανέμορφος εικαστικός χώρος του δήμου Σιθωνίας που βρίσκεται στη Νικήτη, αυτή τη φορά με μια διαφορετική συνεργασία.

Ο καταξιωμένος δημιουργός Θόδωρος Παπαγιάννης και τα θεάρεστα έργα του θα φιλοξενηθούν στη Νικήτη για ένα μεγάλο χρονικά διάστημα με την δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στον χώρο του πολιτισμού και της τέχνης.

Εχθές έγινε επίσημα το άνοιγμα της αποθήκης παρουσία αρχών και φορέων, αλλά και κόσμου  από διάφορες περιοχές που ήρθαν να θαυμάσουν αυτά τα τόσο ξεχωριστά έργα.

Ο ιδρυτής αυτού του χώρου και αυτής της ιδέας , Μιχάλης Μουστάκας, εξηγεί ότι: ”ο μεγάλος μαΐστορας της πλαστικής Θόδωρος Παπαγιάννης ,συνθέτει ένα αρχετυπικό χορικό μιας ιερατικής τελετουργίας, με έργα που σπάνια εκτίθενται, λόγω μεγέθους και κόστους μεταφοράς”.

Το ξεκίνημα της εκδήλωσης τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας, αντιδήμαρχοι του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο πρόεδρος της Νικήτης.

”Σήμερα μιλάει το έργο από μόνο του, δεν το περίμενα προσωπικά! Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα εδώ να έχουμε μια εξαίσια έκθεση γλυπτικής”, δήλωσε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Ο ίδιος φανερά εντυπωσιασμένος αφού συνεχάρη τον δημιουργό των έργων κ. Παπαγιάννη, αλλά και τον κ. Μουστάκα για την μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μέσα από έργα τέχνης υπογράμμισε ότι ”εφόσον η έκθεση θα φιλοξενηθεί εδώ έως και τον ερχόμενο Μάιο πέρα από τους χιλιάδες επισκέπτες που πρέπει να έρθουν εδώ για να δούνε αυτό το διαφορετικό έργο, θα δοθεί και η ευκαιρία στις σχολικές μονάδες του δήμου μας να έρθουν για να δούνε αυτή την θαυμάσια δουλειά που καταφέρατε”.

Ο κ. Παπαγιάννης είπε χαρακτηριστικά: ”δεν θα μιλήσω για το έργο μου, δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες. Το έργο πρέπει να μιλάει για τον καλλιτέχνη και όχι το αντίστροφο”, τόνισε ο ίδιος.

Ο τεχνοχώρος αποθήκη θα είναι καθημερινά ανοιχτός και οι επισκέπτες της Σιθωνίας θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν για λίγο στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού.